tros

Afdeling Communicatie

Hilversum, 07-11-2005

Televisie

andre rieu op het vrijthof

Uitzending woensdag 9 november

Nederland 2 - 20.30 uur

Andre rieu in zijn geboortestad maastricht

Deze zomer heeft André Rieu en zijn Johann Strauss-orkest, samen met verschillende solisten en koor, een fantastisch zomeravondconcert gegeven op één van de mooiste en meest romantische pleinen van Nederland: het Vrijthof in Maastricht. De TROS zendt dit concert uit op woensdag 9 november met als titel ANDRE RIEU OP HET VRIJTHOF.

Het volledige Vrijthof werd betrokken bij dit bijzondere zomerconcert. Naast plaatsen op het plein voor de bühne, kon men ook op een andere manier van het concert genieten, namelijk via beeldschermen vanaf de vele terrassen rondom het Vrijthof.

Na zijn succesvolle tournees door Japan, Korea, Amerika en Canada is Rieu weer terug in zijn geboortestad Maastricht voor in totaal 34.000 mensen! Een concert geven in 'zijn' Maastricht is altijd bijzonder. Kosten noch moeite zijn gespaard om van dit bijzondere optreden een ongekend muzikaal feest te maken. Zo werden twintig camera's ingezet om het concert optimaal te filmen en werd het hele Vrijthof uitgelicht met meer dan achthonderd lampen.

Vele solisten deden mee, waaronder Carmen Monarcha en Carla Maffioletti uit Brazilië, die vele prachtige opera -en musicalklassiekers ten gehore brachten. Suzan Erens met onder meer musicalevergreen Memory en de drie Platin-Tenöre uit Duitsland. En er was een speciale solo van Frank Steijns op het carillon van de St. Servaas.

Een concert vol heerlijke melodieën uit opera, operette em musical, klassieke en lichte muziek, meeslepende walsen, komische en ontroerende momenten en vooral heel veel romantiek in mooi Maastricht.




TROS