Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Cheque Zomerrestaurant voor `Er is hoop voor morgen' 7 november 2005

Woensdag 9 november om 14.00 uur zal stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet een cheque ter waarde van EUR 4.500,- overhandigen aan mevrouw Regina Mac-Nack van de stichting `Er is hoop voor morgen'. Deze stichting verzorgt maaltijden voor dak- en thuislozen in Amsterdam Zuidoost.

Het geld is afkomstig van de `verrassende' avonden in Zomerrestaurant Aan de plas die tussen 5 augustus t/m 25 september 2005 plaatsvonden. Van de rekening van deze avonden was EUR 10,- per couvert bestemd voor dit goede doel.

Naast toprestaurants (Le Ciel Bleu, De Bokkedoorns, Hoop op de Zwarte Walvis en Christophe) en de wat hippere en meer trendy restaurants uit Amsterdam (Jamie Oliver's Fifteen, Vertigo en Blender) kregen ook politici, kunstenaars, schrijvers en tv-personalities de gelegenheid een verrassend avondvullend menu te maken in het Zomerrestaurant.

Onder andere Noraly Beijer, Jack Wouterse, Ronald Snijders en Adriaan Jaeggi lieten zien wat zij op deze bijzondere plek aan de Gaasperplas wilden eten en koken.