Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Eerste steen brede school D/E buurt
7 november 2005

Woensdagochtend 9 november a.s. overhandigt portefeuillehouder Onderwijs Pieter Litjens de eerst steen voor de brede school D/E buurt aan kinderen van de eerste brede school in Amsterdam Zuidoost. In de brede school D/E buurt participeren de basisscholen As Soeffah, Bijlmerhorst en De Polsstok.

Deze brede school is uniek omdat voor het eerst een islamitische, openbare en een bijzondere school samen onder een dak komen. Verder zullen ook zes peuterspeelzalen van welzijnsstichting Swazoom deel gaan uitmaken van deze brede school D/E buurt en zijn er extra vierkante meters gerealiseerd ten behoeve van sociale en culturele activiteiten onder en na schooltijd.

Doel van de brede school is om de leerlingen zo breed mogelijk te ontwikkelen en een bagage mee te geven die zal bijdragen aan een kansrijk leven. De scholen ontwikkelen samen een programma dat gericht is op activiteiten op sociaal, cultureel en sportief gebied. Tevens staat de verbreding van de zorg voor kinderen voorop. Verder worden er ook activiteiten ontwikkeld waarbij de nadruk ligt op opvang van kinderen buiten de reguliere schooltijden. De brede school zal als geheel een basisvoorziening vormen voor kinderen, ouders en de buurt.

Stadsdeel Zuidoost vindt de ontwikkeling van brede scholen van groot belang voor de kansen van de kinderen in dit gebied. Het stadsdeel stelt daarom ook financiële middelen beschikbaar voor de organisatie en uitvoering van alle activiteiten binnen de brede school die bijdragen aan het verbeteren van de ontwikkeling van kinderen.