Tekort stageplaatsen wisselt per regio en opleiding

Colo

Het tekort aan stageplaatsen, of het overschot daarvan, is sterk afhankelijk van de regio waar leerlingen zoeken. Dat blijkt uit onderzoek van de kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven. De kans op stage en de kans op werk worden vanaf 9 november 2005 per opleiding en per regio inzichtelijk gemaakt op de internetsites www.kansopstage.nl en www.kansopwerk.nl.

Hans de Boer, voorzitter van de Taskforce Jeugdwerkloosheid en zeer betrokken bij de perspectieven van jongeren op de arbeidsmarkt, lanceert de internetsite die in één oogopslag duidelijk maakt waar kansen liggen of juist knelpunten bij het vinden van een stage of werk. De feestelijke lancering vindt plaats op woensdagmiddag 9 november om 16.00 uur in Nieuwspoort Den Haag.
'Kans op stage' en 'kans op werk' bieden belangrijke informatie voor de loopbaanplanning of opleidingskeuze van iemand die een mbo-opleiding volgt of wil gaan volgen. Voor iedereen die jongeren of werkzoekenden helpt bij het vinden van stage of werk of bij het maken van een opleidingskeuze, zoals decanen, docenten en CWI-adviseurs, zal deze site een welkome informatiebron zijn. Kortom, een internetsite die relevant is voor iedereen die in het dagelijks werk te maken heeft met arbeidsmarkt en onderwijs.

Kansopstage.nl en kansopwerk.nl zijn een initiatief van Colo, de vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven. Colo bundelt hiermee de sectorale kennis- en informatiestromen van de kenniscentra. Met de presentatie van arbeidsmarktgegevens wil Colo het beroepsonderwijs oproepen om arbeidsmarktgericht op te leiden. Door goed geïnformeerd te zijn kunnen intermediairs jongeren gericht helpen in hun zoektocht naar kansrijke opleidingen, stages en werk.


--

Noot voor de redactie,