Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 8 november 2005

(


Regio Woensdag 9 november te zien bij Team West
Tijdens het opsporingsprogramma van Team West van RTV West, woensdag 9 november vraagt Politie Hollands Midden aandacht voor insluipingen in verzorgingshuizen in Gouda.

Eind september en begin oktober 2005 werden vanuit twee verzorgingshuizen, "Ronssehof" aan de Ronsseweg en "Goverwelle" aan het Middenmolenplein te Gouda, diefstallen gepleegd. Uit de verzorgingshuizen werden pasjes en geld ontvreemd.
Er wordt in beiden tehuizen een man gezien met het volgende signalement:
. Blanke man
. Tussen de 20 en 25 jaar oud
. Ongeveer 1.80 m lang
. Kort blond haar
. Slank postuur
Gekleed in een grijze broek met zakken onder de knieën een beige jas (model jack) en een licht hemd met borstzakken.
De bewakingscamera's van het zorgcentrum hebben opnamen van de man gemaakt, die in het programma worden getoond.

Het programma besteedt in de achtergrondreportage tijd aan de Stichting Meld Misdaad Anoniem.

Team West is iedere woensdag te zien op RTV West om 17.29, 19.30, 21.30 en 23.30 uur. De uitzending wordt iedere donderdag tot 15.00 uur herhaald.


Hillegom Graafmachine verliest olie
Een zware graafmachine verloor op dinsdag 8 november rond 06.15 uur hydrolische olie. Deze olie kwam terecht op de wegen tussen de Leidsestraat en de Olympiaweg en in een sloot aan de Valckslootlaan. De olie veroorzaakte gladheid op de wegen en verontreiniging op het water. Politie, brandweer, gemeente en waterschap namen hun maatregelen om de gladheid en de verontreiniging op te ruimen. De Olympiaweg werd daarvoor 1 oe uur afgesloten. Mogelijk dat er zo'n 150 liter hydrolische olie is gelekt. Zowel de 55-jarige bestuurder van de vrachtauto met dieplader, een man uit Heer Hugowaard, waarop de graafmachine stond als de 46-jarige machinist uit Graft die achter de combinatie reed zijn door de politie verhoord. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.
Op de rotonde Meerlaan met de Weerlaan werd de lekkage ontdekt. Een passerende automobilist attendeerde op de lekkage. De bestuurder van de combinatie besloot echter door te rijden naar een bouwterrein bij de Valckslootlaan. Daar zette hij de graafmachine op een noodbrug boven een sloot. De lekkende olie verontreinigde vervolgens het oppervlaktewater. Ook het milieuhandhavingsteam van politie Hollands Midden verleende assistentie.

Zoeterwoude Fietsster komt ten val
Een 23-jarige fietsster uit Hazerswoude-Rijndijk kwam op dinsdag 8 november rond 13.00 uur op de Weipoortseweg ten val. De vrouw werd gepasseerd door een auto met aanhangwagen bestuurd door een 47-jarige man uit Zoeterwoude en raakte vermoedelijk uit balans. Met onbekend beenletsel is zij overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Alphen aan den Rijn Aanhoudingen na woninginbraak

De politie heeft in de nacht maandag 7 op dinsdag 8 november twee Alphenaren van 19 en 22 jaar aangehouden op verdenking van poging inbraak in een woning aan de Saffierstraat. De bewoner werd wakker van geluiden en nam poolshoogte. Hij zag twee mannen bij zijn woning en bonkte tegen het raam. De mannen schrokken en zijn weggerend in de richting van de Diamantstraat. De gebelde politie heeft direct in deze omgeving gezocht en heeft de twee verdachten aangehouden op basis van de opgegeven signalementen.


-------------------------------------- einde middagberichten -------------------------------------------


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --