Politie Hollands Midden

Datum: 9 november 2005


---
Katwijk Ruzie in het verkeer De politie heeft aangifte opgenomen van een 32-jarige automobilist uit Katwijk. De man is op dinsdag 8 november, omstreeks 17.30 uur, op de Wassenaarseweg door een vrachtautochauffeur in het gezicht geslagen. De vrachtwagenchauffeur, een 44-jarige man uit Herkenbosch, was vermoedelijk geïrriteerd geraakt na een inhaalmanoeuvre en is voor een stoplicht uit zijn vrachtauto gestapt. Hij heeft toen de automobilist geslagen. Volgens de automobilist was er voldoende ruimte om in te halen. Getuigen zullen door de politie worden benaderd, het onderzoek wordt voortgezet.

Sassenheim Aanrijding met drank op De politie kreeg op dinsdag 8 november, omstreeks 22.45 uur, de melding vanuit de gezamenlijk meldkamer dat er een aanrijding op de rotonde van de Pallandtlaan met de Parklaan had plaatsgevonden. Ter plaatse bleek een personenauto de rotonde te ruim te hebben genomen en tegen de stoep aan gereden te zijn. Door de botsing was een autoband geklapt. De bestuurder, een 36-jarige man uit Groot Ammers, is er zonder kleerscheuren afgekomen. Agenten roken echter wel een alcohollucht bij de man en hebben hem onderworpen aan een blaastest. De uitslag daarvan bedroeg 465 ug/l, waarop de man is aangehouden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leiden Mishandeling in het verkeer

De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een 18-jarige Leidenaar op maandag 7 november. De jongen reed omstreeks 20.30 uur met vriendinnen op twee bromfietsen over de Turfmarkt toen zeven jongens en een meisje op vier bromfietsen de Leidenaar klemreden, vermoedelijk vanwege een voorrangskwestie. Een van de jongens begon te schelden op de Leidenaar. Een andere gaf hierop de Leidenaar een trap. Direct hierna kreeg hij ook een kopstoot. De Leidenaar liep enkele blauwe plekken op. Van de groep is bekend dat het meisje een geblokte jas droeg en haar donkere haar in een staart had. Een van de jongens droeg een donkere jas met een bontkraag. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie.

Alphen a/d Rijn Aanhouding na diefstal van fiets

De politie lichtte op woensdag 9 november een 24-jarige man uit Alphen aan den Rijn van zijn bed. De man wordt ervan verdacht in de nacht van 8 op 9 oktober uit een tuin van een woning in Ter Aar een damesfiets te hebben gestolen. De fiets verkocht hij vermoedelijk door aan een 48-jarige man uit Rijswijk. Deze werd op 14 oktober in Alphen aan den Rijn met de gestolen fiets aangehouden. Hij probeerde deze op zijn beurt weer op straat te verhandelen. De Rijswijker kreeg een proces-verbaal voor heling. De politie ging vervolgens verder met het onderzoek naar de dader van de diefstal. Vanmorgen werd hij aangehouden. De verdachte is ingesloten.

Leiderdorp Poging inbraken in woningen

In de avond van 8 november is geprobeerd in te breken in een woning aan het Kloosterhof en in een woning aan de Wagenmaker. De bewoners van de eerste woning waren thuis en hoorden even voor 20.30 uur geluiden bij de woning. De bewoners ontdekten dat de achterdeur geforceerd was. Ook bij de woning aan de Wagenmaker probeerde men via de achterdeur binnen te komen. Diezelfde dag werd daadwerkelijk ingebroken in een andere woning aan het Kloosterhof. Men kwam de woning binnen via een openstaand raam. Er werden een fotocamera en een sieraad weggenomen.

Leiderdorp Aanhouding na vuurtje maken De politie heeft twee jongens in de leeftijd van 14-jaar aangehouden op de Buitenhoflaan. De twee jongens waren gezien door een omwonende op het moment dat zij met lampenolie en lucifers een vuurtje aan het maken waren onder de Bruggemanbrug. De politie werd ingeschakeld die de jongens afkomstig uit Oegstgeest en Leiderdorp aanhielden. De twee zijn op het bureau verhoord en bekenden een brandje te hebben gestookt onder de brug. De ouders zijn vervolgens ingelicht en de jongens zullen via HALT een alternatieve straf opgelegd krijgen.

Gouda Aanhouding na winkeldiefstal

Een 54-jarige vrouw uit Waddinxveen pleegde op dinsdagmiddag 8 november een winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Thorbeckelaan. Zij verborg daar een fles shampoo onder haar jas en rekende deze niet af bij de kassa. Medewerkers die dit zagen gebeuren waarschuwden de politie en droegen haar aan de agenten over. De vrouw kreeg een proces-verbaal. In de loop van de avond is zij weer op vrije voeten gesteld.

Lekkerkerk Aanhoudingen na vernielen van tuinen De politie heeft op dinsdag 8 november, omstreeks 21.40 uur, twee jongens aangehouden op de Weidelaan. De jongens werden gezien toen zij in de wijk Tiendhoek in en uit tuinen kwamen rennen, waarbij er beelden uit de tuinen op de stoep sneuvelden. De politie werd ingeschakeld die de twee, een 14-jarige en een 15-jarige jongen uit Lekkerkerk, overbrachten naar het bureau. Daar hebben zij bekend diverse spullen uit tuinen te hebben vernield. Nog twee jongeren zouden aan de vernielingen hebben meegedaan. De politie zet het onderzoek naar deze twee verdachten voort. De jongens zijn met een proces-verbaal op zak weer in vrijheidgesteld.

Waddinxveen Aanhouding na mishandeling

De politie heeft woensdagmorgen, 9 november, een 17-jarige Waddinxvener aangehouden op verdenking van mishandeling van een 14-jarige plaatsgenoot. De 14-jarige jongen fietste met een vriend over het fietspad van de Linzenakker toen hij door een bekende van zijn fiets werd getrapt en vervolgens diverse keren werd geslagen en geschopt. De jongen had verbaal gereageerd naar een groep tegemoetkomende fietsers toen één van hen een andere duwde waardoor deze tegen de vriend van het slachtoffer aanviel. De vriend kwam op zijn beurt tegen het slachtoffer waarna de laatste een opmerking maakte tegen de groep. Hierna vond de mishandeling plaats. Het slachtoffer liep schaafwonden en blauwe plekken op. Daarnaast klaagde hij over pijn over het hele lichaam.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --