Gemeente Zwolle

Tal van acties voor verkeersveilig Zwolle

De gemeente Zwolle werkt ook in 2006 aan verbetering van de verkeersveiligheid in Zwolle. In samenwerking met 3VO Zwolle, het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Overijssel, politie, Openbaar Ministerie en onderwijsinstellingen, worden allerlei projecten uitgevoerd.

Verkeersveiligheid hangt vaak samen met de infrastructuur, maar voorlichting, educatie en handhaving zijn ook van groot belang. Met de acties in 2006 worden vele doelgroepen bereikt.

Zo worden er cursussen georganiseerd voor 50-plussers, jonge automobilisten, bromfietsers en motorrijders. Ook automobilisten van 25 tot zestig jaar kunnen een algemene opfriscursus volgen. Op basisscholen worden verkeersexamens afgenomen.
Ook wordt op scholen voorlichting gegeven voor ouders over verkeerssituaties rond scholen en worden verkeersmarkten georganiseerd. Tijdens de nationale straatspeeldag worden straten afgesloten om kinderen de gelegenheid te geven op straat te spelen.
Voorlichting wordt ook gegeven door campagnes als 'De scholen zijn weer begonnen...' en 'Daar kun je mee thuis komen'. Met het project 49cc wordt bromfietsoverlast en ­misbruik tegen gegaan. Tot slot worden verkeersbrigadiers ondersteund en vinden caravan- en campercontroles plaats.

Het Activiteitenoverzicht 'Stimuleringsplan Verkeersveiligheid 2006' is dinsdag 8 november door burgemeester en wethouders vastgesteld. Nadat de gemeenteraad heeft ingestemd, wordt een subsidieaanvraag bij de provincie ingediend.