Ingezonden persbericht

ChildsLife presenteert Kinder Kunst Kalender 2006

HAARLEM, 20051110 -- De internationale hulporganisatie ChildsLife presenteert de nieuwe Kinder Kunst Kalender 2006. Schoolkinderen uit één van de Roemeense naschoolse opvangcentra van ChildsLife hebben de tekeningen voor deze kalender gemaakt. De kinderen hebben 'hun leukste moment van het jaar' getekend. De kunst varieert van tractors in het land tot bloemen op Valentijnsdag. De kalender is aan te vragen bij ChildsLife via de website www.childslife.nl of telefonisch op nummer 023 557 0081. ChildsLife vraagt hiervoor een vrijwillige bijdrage.


Met de uitgave van de kalender vestigt ChildsLife de aandacht op haar projecten voor kinderen in Roemenië. ChildsLife (voorheen Voedselhulp voor Kinderen) is al tien jaar actief met eigen projecten in Kenia en Roemenië, waar zij haar eigen kantoor en medewerkers heeft. ChildsLife steunt echter ook andere projecten, wereldwijd.

ChildsLife richt zich op twee belangrijke aspecten van een kinderleven: onderwijs en voeding. Het gaat voornamelijk om arme kinderen, straatkinderen en (aids)weeskinderen. Voor deze kinderen bouwt en onderhoudt ChildsLife scholen, waar ze naast onderwijs een maaltijd krijgen, 365 dagen per jaar. Voor 15.000 kinderen per maand. Voor deze kinderen is de school meer dan alleen een school; het is hun "thuis".

Voor de uitvoering van de hulpverlening is ChildsLife afhankelijk van particulieren en bedrijven. Het bankrekeningnummer is 61.34.33.777
(ABN AMRO, Haarlem). Voor meer informatie: www.childslife.nl of telefoonnummer 023 557 0081




ChildsLife International