VVD



Nieuws

7 nov 2005 - Jelleke Veenendaal: Bied Glen Mills
jongeren een kans bij Defensie

De VVD wil een proef starten om jongeren van de Glen Mills school een baan bij Defensie aan te bieden. Voorwaarde is wel dat ze een positieve aanbeveling krijgen van de Glen Mills school. Indien deze jongeren hun periode op school succesvol afronden ziet de VVD-woordvoerder Jelleke Veenendaal geen belemmeringen om hen een baan bij Defensie aan te bieden.

Dit voorstel bepleitte de VVD maandag tijdens een overleg met de staatssecretaris van Defensie. De leerlingen van de Glen Mills school zijn jongeren die vanwege hun criminele verleden naar deze school, met een streng regime, worden gestuurd. Tijdens hun verblijf worden de leerlingen via een speciaal programma van regelmaat, discipline en eigen verantwoordelijkheid voorbereid op hun terugkeer in de maatschappij. Via dit project wordt hun een nieuwe kans geboden.

De VVD is van mening dat deze jongeren een kans geboden moet worden bij Defensie. Veenendaal wil daarom dat Defensie een proef start om gemotiveerde jongeren van de Glen Mills school, die hun periode succesvol hebben afgerond, een baan aan te bieden als militair. De VVD heeft de staatssecretaris van Defensie gevraagd om deze proef van een jaar in 2006 te starten.

maandag 7 november 2005

Voor nadere informatie: j.veenendaal@tweedekamer.nl