Gemeente Putten



Koninklijke onderscheiding voor de heer T. van der Stelt (09-11-2005)


---

Putten, 9 november 2005

Loco-burgemeester F.W. Fabriek reikte dinsdag 8 november 2005 een koninklijke onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje Nassau) uit aan de heer Ton van der Stelt.

De heer Van der Stelt (60 jaar) ontving de onderscheiding ter gelegenheid van zijn 40-jarig arbeidsjubileum vanwege zijn verdiensten bij Nordenia Holland Putten BV, een producent van technische folies en kunststofverpakkingen.

Als kaderlid van de vakbond en als voorzitter van de OR vervulde hij een centrale rol bij bedrijfsovernames; daarbij behartigde hij zowel de belangen van het personeel als de werkgever. De heer Van der Stelt maakt zich op verschillende terreinen verdienstelijk binnen het bedrijf, onder meer als organisator van het jaarlijkse Sinterklaasfeest.

1975-1996

Voorzitter van de Ondernemingsraad. Als zodanig speelde hij een doorslaggevende rol bij een overname van het bedrijf in 1978. Met volledig vertrouwen van het personeel wist hij een akkoord te bereiken over een nieuwe overname in 1994. Toen een massaontslag dreigde, wist hij dit te beperken tot ontslag voor 12 personeelsleden.

1982-heden

EHBO-hulpverlener.

2004-heden

Voorzitter van de Ondernemingsraad.

Ook zette hij zich buiten het bedrijf in voor het vakbondswerk en voor een kerkelijk hulpproject.

1970-heden

Voorzitter van de afdeling Putten, sinds kort vice-voorzitter van de afdeling Amersfoort, Soest en Putten van de grafische bond.

1978-1998

Medeoprichter en bestuurslid van de Stichting Nederland-St. Eustatius, een hulpproject van verschillende kerken in de regio. Hij hield zich o.a. bezig met het inzamelen van goederen en het verpakken van hulpzendingen.