Gemeente Oss


9/11/2005 - Gouden Oogappel voor Cees Peterbroers

Woensdag 2 november 2005 kreeg de heer Cees Peterbroers uit handen van wethouder Hans Boerboom de gouden Oogappel voor zijn verdiensten als vrijwilliger bij Vita Nova. De uitreiking van deze gouden speld, vergezeld van oorkonde, cheque van EUR 250 en feestelijke taart, vond plaats in café Hofstaete in Vita Nova.

Wethouder Boerboom en Cees Peterbroers Wethouder Boerboom en Cees Peterbroers

Vita Nova
De heer Peterbroers is al sinds 1980 vrijwilliger naast zijn werk bij de stichting. Na zijn vervroegde pensionering in 1999 is hij als vrijwilliger doorgegaan. Zijn vrijwilligerswerk omvat veel activiteiten: hij is vrijwilliger van de pastorale groep, binnen de kapel heeft hij de financiële taak op zich genomen; hij is iedere woensdagmiddag en enkele weekenden gastheer in café Hofstaete; hij is begonnen met het ontbijtproject op afdeling Bloemenhof, waar hij elke dinsdagochtend het ontbijt verzorgt voor de cliënten; hij is lid van het ontspanningsteam; hij houdt de herinneringsborden bij. Naast deze werkzaamheden voor Vita Nova is Cees Peterbroers ook nog enkele ochtenden in de week als vrijwilliger actief binnen `Armslag' en verzorgt hij met andere vrijwilligers twee keer per jaar een reis voor De Zonnebloem.

Oogappel en taart
Gedurende het hele jaar worden zes Oogappels uitgereikt aan vrijwilligers in de gemeente Oss die zich op een bijzondere manier onderscheiden. De Oogappel is een gouden speld met een diamantje in de vorm van een appel. Bij een Oogappel hoort een oorkonde én een cheque van EUR 250, die de vrijwilliger mag besteden aan een goed doel. Bij het uitreiken van de Oogappel hoort ook de vrijwilligerstaart, waarmee de andere vrijwilligers van de organisatie ook een hart ondere de riem wordt gestoken voor hun verdiensten. De vrijwilligers, die een Oogappel ontvangen, zijn genomineerd voor de titel `Vrijwilliger van het Jaar' die dit jaar op 9 december in theater De Lievekamp wordt gekozen.