Heuvelrug, 10.00 uur

Utrecht 09-11-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Controle fietsverlichting

VEENENDAAL Op dinsdagavond heeft de politie op de Kanaalweg en op de Prins Bernhardlaan gecontroleerd op de fietsverlichting. In totaal werden vier fietsers bekeurd, omdat zij geen verlichting hadden.

Hennepplantage

RHENEN Op dinsdag heeft de politie een hennepplantage ontmanteld

Omstreeks 09.30 uur stelde de politie een onderzoek in bij een pand op de Steenhoven. Agenten troffen een in werking zijnde hennepplantage aan, bestaande uit 1008 planten. De planten en de bijbehorende apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de plantage.

Snelheidscontrole

DOORN Op dinsdagmiddag heeft de politie tussen 12.45 uur en 14.45 uur heeft de politie op de Leersumsestraatweg een snelheidscontrole gehouden. In totaal passeerden 1065 automobilisten de controlepost, daarvan reden er 10 harder dan 80 km/u. Zij krijgen de bekeuring per post thuis gestuurd.

Aanhoudingen na brand

WIJK BIJ DUURSTEDE Op dinsdagmiddag zijn twee jongens van 13 jaar uit Wijk bij Duurstede aangehouden op verdenking van brandstichting.

Omstreeks 16.30 uur kwam bij de politie de melding binnen van een brand in een kelderbox op de Agricolastraat. De brandweer besloot dat de woningen die aan de trappenhuis grensden te ontruimen, na korte tijd konden zij weer hun woning weer betreden. Ter plaatse gaf een 13-jarige aan dat hij samen met een andere 13-jarige jongen de brand had aangestoken. Zij werden aangehouden en proces-verbaal is opgemaakt.

Verkeerscontrole

LEERSUM / OVERBERG Op dinsdagochtend heeft de politie tussen 07.20 uur en 08.40 uur op de Haarweg gecontroleerd op sluipverkeer. Er werden 14 bekeuringen uitgeschreven. Op een gegeven moment gaf een agent een 36-jarige bestuurster uit Veenendaal een stopteken. Zij had geen ontheffing voor de gesloten verklaring. Toen de agent haar rijbewijs vroeg, werkte zij niet mee en stapte zelfs in haar auto en reed weg. Agenten hebben nog achter haar aangereden, maar konden haar niet meer achterhalen. De bestuurster heeft zich later bij de politie gemeld, zij zal worden verhoord.

Doorrijden na ongeval

WIJK BIJ DUURSTEDE Op dinsdagavond liep een 14-jarige fietser uit Wijk bij Duurstede een gekneusde schouder op bij een aanrijding met een personenauto, waarvan de bestuurder doorreed.

Tussen 18.00 uur en 18.30 uur fietste de jongen op de Hoge Hoffweg. Hij kwam met zijn arm tegen de autospiegel aan. Hierdoor raakte hij de controle over zijn fiets kwijt en viel tegen een lantaarnpaal. Het glas van de autospiegel is door de aanrijding kapot.

Het gaat om een blauwe personenauto, mogelijk een Peugeot. De politie is op zoek naar getuigen van de aanrijding. Zij worden verzocht contact op de te nemen met de politie van het district Heuvelrug, via 0900-8844.