PERSBERICHT - 2005-11-08

Winterboekingen bij touroperators laten groei zien van ruim 23 procent

Zuid-Afrika nu echt voor iedereen bereikbaar

Zuid-Afrika is en blijft een zeer populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Dat blijkt ook uit recente statistieken. De winterboekingen bij touroperators (tot en met 16 oktober 2005) laten zelfs een stijging zien van ruim 23% ten opzichte van dezelfde periode in 2004. 'Dankzij de nieuwe, tijdelijk lage, vliegtarieven is ons land nu echt voor iedereen bereikbaar', zegt Neliswa Nkani, directeur van South African Tourism in Nederland.

Om het reizigersverkeer vanuit Nederland naar Zuid-Afrika in het laatste kwartaal van 2005 nog een extra impuls te geven, hebben South African Tourism en South African Airways de handen ineen geslagen. In de periode 1 november tot en met 13 december 2005 kan al voor 399,- (exclusief belasting) vanuit Amsterdam naar Johannesburg of Kaapstad gevlogen worden. (Lees ook: Laagste ticketprijs Zuid-Afrika 399,-)

Overstap in Frankfurt
Deze prijs geldt met overstap in Frankfurt. Wanneer vanuit Amsterdam via Londen, Zurich of Parijs gevlogen wordt, is de ticketprijs 499,- (exclusief belasting). Met dit bijzonder lage tarief proberen SAT en SAA een bijdrage te leveren om van Zuid-Afrika een nog voordeligere vakantiebestemming te maken. Eerder dit jaar toonde de American Express Foreign Exchange Holiday Costs of Living Index al aan dat Zuid-Afrika één van de goedkoopste vakantiebestemmingen ter wereld is.

Zakelijk toerisme
Op 1 november lanceerde SAT in Amsterdam op feestelijke wijze wereldwijd het nieuwe Zuid-Afrikaanse concept voor zakelijk toerisme aan vertegenwoordigers van de Nederlandse reisindustrie en het Nederlands / Zuid-Afrikaanse zakenleven, in aanwezigheid van de Zuid-Afrikaanse Minister van Toerisme Marthinus van Schalkwijk.

BusinessUnusual
BusinessUnusual richt zich speciaal op de zakelijke reiziger en raakt de Zuid-Afrikaanse oorsprong in al haar facetten. Het integreert de lessen die deze democratie van het recente verleden geleerd heeft, met traditionele wijsheden enerzijds, en de moderne infrastructurele mogelijkheden anderzijds: doing Business as usual in an unusual way.

Top van de wereld
Zuid-Afrika kan zich al jarenlang meten met de top van de wereld. De prachtige natuur, de gevarieerde en hartelijke cultuur, het heerlijke klimaat en een grote verscheidenheid aan de kwalitief goede accommodatie maken het land tot een perfecte toeristische bestemming.

NOOT VOOR DE REDACTIE (