Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem-drie verdachten tegen de lamp na winkeldiefstallen
Publicatiedatum: 9-11-2005 10:45:35

De Arnhemse politie heeft dinsdag drie verdachten aangehouden na meldingen van winkeldiefstallen in de stad. Op de Kleine Oord werd rond het middaguur een 51-jarige Arnhemmer aangehouden. De man was door winkelpersoneel betrapt toen hij een blikje bier zonder af te rekenen had meegenomen. De man bekende diefstal en kreeg een dagvaarding. Een 40-jarige man uit Roermond werd omstreeks kwart voor vijf aangehouden in het winkelcentrum Kronenburg. Beveiligingspersoneel had gezien dat de man bij een van de winkels scheermesjes ter waarde van ruim 16 euro had meegenomen zonder te betalen. Nadat hij aan de politie was overgedragen bekende de Roermondenaar de diefstal. Ook hij kreeg een dagvaarding uitgereikt en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden. Datzelfde lot zal een 38-jarige Arnhemmer moeten ondergaan. Hij werd bij een zaak aan de Kleine Oord door winkelpersoneel betrapt op diefstal van snoepgoed ter waarde van enkele euro's.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dieren - vermiste gevaarlijke medicijnen weer terecht
Publicatiedatum: 9-11-2005 10:44:23

De vermiste gevaarlijke medicijnen die een inwoonster van Dieren maandag was verloren in haar woonplaats zijn weer terecht. De medicijnen waren door de vrouw zelf teruggevonden in haar woning. De vrouw had maandag de politie gewaarschuwd in de veronderstelling dat ze de medicijnen op straat was verloren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - snelheidscontrole Koningsweg

Publicatiedatum: 9-11-2005 10:43:45

Bij een snelheidscontrole op de Koningsweg in Arnhem zijn dinsdag 77 hardrijders betrapt. Het regionale verkeershandhavingsteam van de politie controleerde daar tussen 08.45 en 11.45 uur. Van ruim 1200 passanten werd de snelheid gecontroleerd.

Het Verkeershandhavingsteam houdt vrijwel dagelijks snelheidscontroles op 28 geselecteerde trajectwegen buiten de bebouwde kom. Hier gebeuren veel ongelukken met ernstige afloop. Uit onderzoek door de verkeersadviseurs van de politie Gelderland-Midden is gebleken dat de meeste veelal veroorzaakt worden door te hard rijden. Op basis van deze onderzoeken houdt het Verkeershandhavingsteam daarom verkeerscontroles. "Zomaar" ergens controleren is er dus niet bij!

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden