Gemeente Wijk bij Duurstede

Herhaalde oproep: indienen aanvraag flankerend gehandicaptenbeleid 2005

Heeft u nog geen aanvraag ingediend? Dan bieden wij u hierbij nogmaals de mogelijkheid!

Zeven organisaties hebben in juni een aanvraag ingediend voor het flankerend gehandicaptenbeleid 2005. De adviescommissie heeft de aanvragen beoordeeld.

De volgende aanvragen zijn gehonoreerd:

· E&E Gasthuis: een verhalentafel (ter bevordering van sociale contacten van ouderen);

· Openbare Bibliotheek: leesloep, grootletter boeken en gesproken boeken;

· woonvoorziening Langbroek, Abrona: therapietandem;
· woonvoorziening De Loever, Abrona: fietsenrek en trekhaak;
· logeerhuis De Boeg, Abrona: rolstoelfiets.

Jaarlijks is een budget van ruim EUR 22.000,- beschikbaar. Van het budget van 2005 is nog een bedrag over waardoor organisaties, die nog geen aanvraag hebben ingediend, de mogelijkheid krijgen alsnog een aanvraag in te dienen.

Dus: kent u mensen in uw omgeving, jong of oud, die door ziekte, handicap of ouderdom beperkingen ervaren om deel te kunnen nemen aan het dagelijks leven? Misschien behoort u zelf tot deze doelgroep? Dan is deze oproep interessant voor u!

Waar moet een aanvraag aan voldoen?
De aanvraag moet o.a.:

· ten gunste komen van de doelgroep, waaronder u niet zelf hoeft te vallen;

· de voorziening moet voor een grotere groep toegankelijk zijn, dus niet in het belang van één persoon;

· uitgangspunt van flankerend gehandicaptenbeleid is dat maximaal 50% van de kosten van een project/aanvraag voor tegemoetkoming in aanmerking komt. Het resterende bedrag moet de aanvrager in principe zelf voldoen, bijvoorbeeld door fondsenwerving.

Verdere doelstellingen en voorwaarden staan beschreven in de notitie "Flankerend Gehandicaptenbeleid". Deze kunt u, samen met het aanvraagformulier, downloaden via de website van de gemeente: www.wijkbijduurstede.nl/algemene info/welzijn, cultuur en sport/algemene informatie/maatschappelijke zorg en dienstverlening.

Als u niet over internet beschikt dan kunt u de stukken ook aanvragen bij mevrouw M. Romijn.

Voor meer informatie over de aanvraag en de adviescommissie Flankerend gehandicaptenbeleid die de aanvragen beoordeelt, kunt u bellen met mevrouw M. Romijn, cluster Welzijn, tel. 595595, mromijn@wijkbijduurstede.nl of met mevrouw R. Reintjes van de Stichting Integratie Gehandicapten Wijk bij Duurstede, tel. 574222.

U kunt uw subsidieverzoek indienen vóór 30 november 2005 bij Gemeente Wijk bij Duurstede, t.a.v. mevrouw M. Romijn, Postbus 83, 3960 BB Wijk bij Duurstede.

Zijn uw ideeën lastig uitvoerbaar?
Misschien heeft u naar aanleiding van deze oproep ideeën over voorzieningen, maar bent u zelf niet in staat deze uit te werken. Wij vragen u dan met nadruk om contact op te nemen met de hierboven genoemde contactpersonen om uw ideeën te bespreken en te bezien of deze door anderen uit te voeren zijn. Misschien dat uw ideeën toch nieuwe mogelijkheden bieden!


* Geplaatst op: 09-11-2005 10:26:26