Gemeente Wijk bij Duurstede

Vastgestelde beleidsregels artikel 19, lid 3 WRO

Burgemeester en wethouders van gemeente Wijk bij Duurstede hebben op 1 november 2005 beleidsregels vastgesteld waarin staat hoe zij de vrijstellingsbevoegdheid op grond van artikel 19, lid 3 van de Wet op de ruimtelijke ordening (WRO) gaan toepassen. Deze vrijstellingsbevoegdheid kan worden toegepast wanneer een bouwvoornemen of het gebruik van een gebouw in strijd is met de voorschriften van het ter plaatse geldende bestemmingsplan.

Aanleiding voor het vaststellen van deze beleidsregels is het feit dat tot op heden niet duidelijk en helder door de gemeente kon worden aangegeven waarom in het ene geval wel medewerking wordt verleend aan een vrijstellingsprocedure en in het andere geval niet.

Deze beleidsregels zijn opgesteld om u vooraf duidelijk te maken in welke gevallen medewerking kan worden verleend aan een vrijstelling op grond van artikel 19, lid 3 WRO. Uitdrukkelijk wordt vermeld "kan worden verleend", omdat een vrijstelling niet automatisch wordt verleend. Ook al wordt voldaan aan de beleidsregels, per geval moet worden bekeken of medewerking mogelijk en wenselijk is. Er kunnen omstandigheden zijn die kunnen leiden tot de beslissing van burgemeester en wethouders om geen vrijstelling te verlenen. Uiteraard wordt in de beleidsregels ingegaan wanneer dit het geval is.

Van 10 november t/m 7 december liggen de beleidsregels tijdens openingstijden in het gemeentehuis ter inzage bij de Publieksbalie. Ook zijn de beleidsregels te downloaden van de website van gemeente Wijk bij Duurstede.

Tegen het besluit tot vaststelling kan geen bezwaar of beroep worden ingesteld.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over deze beleidsregels? Neem dan contact op met de afdeling Publiekszaken, tel. 595595.


* Geplaatst op: 09-11-2005 10:30:31