Lekstroom, 11.05 uur

Utrecht 09-11-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Mannen aangehouden

IJSSELSTEIN Twee inwoners van IJsselstein van 19 en 38 jaar zijn maandagavond aangehouden op verdenking van geweldpleging tegen twee politiemensen. Een 20-jarige man eveneens uit IJsselstein en die wordt verdacht van hetzelfde feit, is nog niet aangehouden.

De aanhoudingen waren het gevolg van een incident dat kort daarvoor plaatsvond op het Monitorplein. Twee politiemensen werden belaagd en liepen door trappen en slagen diverse verwondingen op. Een politieman moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Hij liep letsel op aan hoofd en benen. De andere politieman werd ook behandeld in het ziekenhuis, maar behoefde niet te worden opgenomen. Hij liep letsel op aan zijn gelaat en handen. De twee zijn ingesloten in het bureau voor nader onderzoek en verhoor.

Schennispleger aangehouden

NIEUWEGEIN De politie heeft een onderzoek ingesteld tegen een 31-jarige inwoner van Nieuwegein. De politie verdenkt de man ervan meerdere malen schennis te hebben gepleegd ten overstaan van diverse (jonge)vrouwen.

De politie kwam de verdachte op het spoor na een aangifte van begin november 2005. Hierop onderzocht de politie over een langere periode(1 januari tot en met 30 oktober 2005) de aangiften en meldingen. In die periode zijn bij de politie acht aangiften en vijf meldingen binnengekomen. De feiten vonden op verschillende locaties plaats in Nieuwegein. De verdachte heeft over deze dertien zaken een bekennende verklaring afgelegd.

De politie sluit meerdere zaken niet uit, maar vermoed dat niet altijd aangifte/melding is gedaan. De aanhouding van de verdachte vond woensdag 2 november jongstleden plaats. Na onderzoek en verhoor is de verdachte inmiddels weer in vrijheid gesteld. Het dossier wordt gecomplementeerd en ingezonden naar het OM voor verdere behandeling.