Rijn&Venen, 11.00 uur

Utrecht 09-11-2005 - Nieuwsberichten district Rijn&Venen

Drie mannen aangehouden

ABCOUDE Twee mannen van 20 en 24 jaar zonder vast woon- of verblijfadres en een 27-jarige inwoner van Amsterdam zijn in de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 03.00 uur aangehouden op verdenking van (poging)inbraak winkel/woning.

Na de melding dat er een inbraak plaatsvond in een perceel aan de Kerkstraat was de politie snel ter plaatse. Het bleek dat een tuindeur was geforceerd, die toegang gaf tot een winkel en de daarboven gelegen woning. Vervolgens konden op het dak van de winkel twee verdachten worden aangehouden, de derde verdachte kon worden aangehouden in de omgeving van het Kerkplein.

Men was in het bezit van een busje traangas en diverse inbrekersgereedschappen. In de auto van de verdachten die op het Kerkplein werd aangetroffen, lagen ook diverse
inbrekersgereedschappen. De drie verdachten zijn ingesloten en de politie gaat verder met het onderzoek.

Snelheidscontrole

KOCKENGEN - Bij een snelheidscontrole op de provinciale weg N401 op dinsdag tussen 08.45 en 10.45 uur passeerden 983 bestuurders de radarpost. 42 Bestuurders overschreden de toegestane snelheid van 80 km/u.

Alcoholcontrole
VREELAND - Op dinsdagavond heeft de politie tussen 20.00 uur en 20.30 uur op de Provinciale Weg N201 een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden 50 automobilisten onderworpen aan een blaastest. Daarvan had één automobilist teveel gedronken. Een 69-jarige man uit Hilversum werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 470 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en proces-verbaal is opgemaakt.

Vernieling auto

MAARSSEN - Op dinsdagavond heeft de politie drie jongens (15,16, 17 jaar uit De Meern en Maarssen) aangehouden voor het plegen van vernieling.

Omstreeks 21.20 uur fietste een politie-agent in zijn privé-tijd op het Bisonspoor. Hij zag dat drie jongen een ruit van en auto insloegen en tegen de auto trapten. Hij sprak de jongens aan, maar zij trokken zich er niets van af en liepen weg. Hij is hierop naar het politiebureau gefietst en waarschuwde zijn collegas. Agenten konden de drie jongens op het Antilopespoor aanhouden. Zijn zij ingesloten voor verhoor.

Verkeerscontrole

MAARSSEN - Op dinsdagmiddag heeft de politie tussen 15.30 uur en 16.30 uur een verkeerscontrole gehouden. Er werden bekeuringen uitgeschreven voor: het voeren van mistverlichting (1), niet dragen autogordel (16) en voor een kind dat niet in een kinderzitje zat (1).