Politie Gelderland-Zuid

Beveiligingsmedewerker bedreigd

Tiel 09-11-2005 - (07)

Een 38-jarige beveiligingsmedewerker was dinsdagavond bezig een controlerondje te maken op een bedrijventerrein aan de Dodewaardlaan in Tiel, toen hij ineens geschreeuw hoorde. Toen hij in de richting van het geschreeuw liep, verscheen er uit de struiken een man die hem sommeerde zijn handen omhoog te doen.

De 38-jarige schrok hiervan, omdat de de man een voorwerp in zijn handen had dat op een vuurwapen leek. Omdat het donker was, kon hij het niet goed zien. Hierop waarschuwde hij de politie via zijn portofoon.

Intussen ging de man op zijn buik liggen. Waarom hij dat deed was de 38-jarige niet duidelijk, maar hij sommeerde de man te blijven liggen. Hij vertelde hem dat de politie onderweg was. Intussen gaf de man zijn portemonnee aan de beveiligingsmedewerker. Daarna stond hij op en rende er door de struiken vandoor.

Toen politiemensen daar aan kwamen was de man ervandoor gegaan, maar op basis van het rijbewijs dat in de portemonnee zat wist de politie waar ze de man moest zoeken. De 34-jarige kon even later op de Bevrijdingslaan, in de buurt van zijn woning, worden aangehouden.