Deltion College


Deltion prijst stagebedrijf van het jaar

Het Deltion College hecht grote waarde aan een goede samenwerking met het bedrijfsleven. Daarom heeft Deltion op dinsdag 8 november een relatiedag georganiseerd voor bedrijven waarmee zij al samenwerkt. Tijdens deze relatiedag zijn Isala Klinieken, Wientjes Bilderberg Grand Hotel en Renault Autocentrum Cents BV bedankt en geprezen voor de goede samenwerking.

Deltion leidt jaarlijks 12.000 MBO'ers op. De meesten van hen leren daarbij ook op een praktijkplek, in de échte praktijk. Deltion is trots op de vele bedrijven en instellingen met wie zij samen jonge mensen opleidt tot vakmensen. Daarom is ervoor gekozen om in drie sectoren Zorg & Welzijn, Economie en Techniek een bedrijf of instelling voor het voetlicht te brengen als stagebedrijf van het jaar.

Voorbeeldbedrijven

Isala Klinieken is dit geworden in de sector Zorg & Welzijn, hier hebben elk jaar meer dan honderd deelnemers van verschillende opleidingen een stageplaats. Daarnaast heeft Deltion samen met Isala Klinieken gezamenlijke projecten, zo zijn er bijvoorbeeld acht leerafdelingen opgericht waar deelnemers gedurende langere tijd kunnen werken en leren. In de sector Economie is Wientjes Bilderberg Grand Hotel de winnaar. Elk jaar weer kan Deltion rekenen op gedegen stageplaatsen voor deelnemers en docenten. Daarnaast hebben zij een waardevolle inbreng bij informatieavonden en leveren zij ook gastdocenten. Ten slotte is de keus in de sector Techniek gevallen op Renault Autocentrum Cents BV. Naast het feit dat meerdere deelnemers hier hun stage kunnen vervullen zijn zij ook bereid om extra aandacht te steken in deelnemers die dit nodig hebben. Een mooi voorbeeld hiervan is dat de stagebegeleider erg veel extra energie steekt in de begeleiding van een zeer slechthorende deelnemer.

Belang samenwerking onderwijs en bedrijfsleven

De uitreiking van deze prijs in de drie sectoren was onderdeel van de speciaal georganiseerde relatiedag. Deze dag stond in het teken van het belang van de samenwerking tussen het bedrijfsleven en onderwijs. Om als bedrijf of instelling goed te kunnen presteren zijn er steeds nieuwe vakmensen nodig met een breed scala aan bekwaamheden. Voor het Deltion College is het belangrijk om jonge mensen op een goede manier op te leiden. Dit betekent bijvoorbeeld dat er contact moet zijn en blijven met het bedrijfsleven om opleidingen af te stemmen op de werkgeversbehoeften, dat er kennis van bedrijven moet worden binnengehaald en dat docenten van Deltion op stage gaan bij bedrijven. Om dit te realiseren is het van belang om samen te werken met bedrijven om zo goed mogelijk onderwijs aan de te bieden aan de deelnemers. Zodat we niet alleen succesvol zijn, maar dit in de toekomst ook blijven!

Datum: 08-11-2005

---