1e persbericht van woensdag 9 november 2005

Eindhoven 09-11-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Jongen met gestolen bromfiets opgepakt

Dinsdag rond 20.40 uur is op Nieuwe Fellenoord een 16-jarige jongen uit Eindhoven aangehouden. Hij probeerde een politiecontrole te ontwijken. Hij werd echter snel achterhaald. De snorfiets die hij bij zich had bleek te zijn gestolen. Met het framenummer was geknoeid. De jongen is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Twee vrouwen opgepakt na winkeldiefstal

Dinsdag rond 17.00 uur zijn in de Bergstraat twee Poolse vrouwen ( 53 en 23 jaar oud) aangehouden. Ze waren bij een winkel aan de Demer betrapt tijdens diefstal. De twee vrouwen maakten daarbij gebruik van een speciaal geprepareerde tas om de beveiliging te omzeilen. Nadat ze ontdekt waren gingen ze er vandoor en gooiden ze de gestolen spullen ( voor een bedrag van ruim 250 euro) in een winkelmandje. De twee vrouwen zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Oost West en Middelbeers: Jongen beroofd

Dinsdagavond rond 19.00 uur is op de Kattenbergseweg een 16-jarige jongen uit Diessen beroofd van enkele euros. De jongen fietste van Oostelbeers richting Diessen. Hij werd op straat tegengehouden door een man die hem de weg versperde. Iets verderop bleef een andere man met een fiets staan wachten. Het slachtoffer werd vastgepakt en de dader zette een mes op zijn keel. Ook kreeg het slachtoffer een kopstoot. De dader zocht in de kleding van de jongen en pakte uit zijn portemonnee enkele euros. Daarna liep hij naar de andere man, stapte achter op zijn fiets en de twee vertrokken richting kanaal.

Helmond: Vrouw gewond bij verkeersongeval

Een 52-jarige vrouw uit Deurne is dinsdag rond 22.00 uur gewond geraakt nadat ze met haar auto op de Deurneseweg tegen een boom botste. De vrouw is vermoedelijk onwel geworden en verloor de macht over het stuur van haar auto. Ze reed de linkerberm in en botste daar met haar auto tegen een boom. De vrouw is door de brandweer uit het wrak bevrijd . Ze is daarna met nog onbekend letsel naar het Elkerliek ziekenhuis gebracht.

Helmond: Politieman mishandeld

Dinsdagavond rond 22.10 uur is een 52-jarige politieman uit Helmond gewond geraakt nadat hij werd mishandeld door een 46-jarige Helmonder. De politieman was na zijn dienst, in burgerkleding, op weg naar huis. In de Saffierstraat stond een auto waarvan de claxon voortdurende loeide. De Helmonder zat achter het stuur met de radio aan. De politieagent maakte zich bekend en vroeg om de radio en claxon af te zetten. Toen de agent dat voor een tweede maal vroeg kreeg hij van de man een harde klap tegen zijn hoofd. De man begon de agent te trappen. De politieman hield de man aan en kreeg daarbij hulp van toegesnelde buurtbewoners. De Helmonder, die onder invloed van drank was, is op het politiebureau ingesloten. De agent liep hoofdletsel en diverse schaafplekken op.

Helmond: Snelheidscontrole

De politie heeft dinsdag tussen 16.15 en 18.30 uur 29 automobilisten bekeurd tijdens een snelheidscontrole op de Molenstraat in Helmond. Ter plaatse is 50 km/u de maximum snelheid. De snelste overtreder reed 73 km/u.

Deurne: Inbreker gepakt

Een bewoner van de Eems in Deurne heeft woensdag rond 3.50 uur op de Hunze in Deurne een 40-jarige Helmonder aangehouden. De Deurnenaar betrapte, toen hij thuiskwam, de Helmonder in zijn tuin. Toen hij de man wilde aanhouden ontstond er een worsteling. De Helmonder dreigde met een mes. Hij wist in eerste instantie te ontkomen maar de Deurnenaar hield vol en wist hem uiteindelijk op de Hunze te overmeesteren. Hij liep daarbij wel hoofdletsel op en heeft zich daarvoor in het ziekenhuis moeten laten behandelen. De Helmonder is aan de politie overgedragen. Hij is voor onderzoek ingesloten. Het mes is door de politie in de bosjes aan de Hunze gevonden.

Best: 110 bekeuringen bij snelheidscontrole

De politie heeft dinsdag tussen 16.30 en 20.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Oirschotseweg. Er zijn 2089 voertuigen gecontroleerd en daarvan reden er 110 te snel. Ter plaatse is 50 km/u de maximum snelheid. De snelste overtreder reed 87 km/u.

Son en Breugel: Verkeerscontroles

De politie heeft dinsdagavond tussen 18.00 en 21.30 uur op verschillende plaatsen verkeerscontroles gehouden in de gemeente Son en Breugel. Vijfendertig agenten werden bij de controles ingezet waarbij speciaal gelet werd op alcoholgebruik, verlichting van voertuigen, gebruik van de autogordel en de tecnische staat van bromfietsen.

De politieagenten namen 420 ademtesten af. Slechts één automobilist kreeg een tijdelijk rijverbod, omdat hij alcohol gedronken had. Twintig fietsers gingen op de bon, omdat de verlichting van hun rijwiel niet deugde. Zeven automobilisten kregen een bekeuring, omdat de verlichting van de auto niet in orde was. Acht brommers bleken te zijn opgevoerd en daarvan werden er twee uit het verkeer genomen, omdat ze flink waren opgevoerd. Verder werden er bonnen uitgeschreven, omdat er geen bromfietscertificaat overlegd werd, één bromfietser had geen verzekering en één bromfietser reed zonder valhelm.

Waalre: Man met drugs en wapen opgepakt

Woensdag rond 2.00 uur is op een parkeerplaats aan de A2 onder de gemeente Waalre een 36-jarige man uit Kerkrade aangehouden. Politieagenten vonden tijdens een controle vijf XTC pillen in zijn auto. Onder de stoel van zijn auto lag een honkbalknuppel. De drugs en de knuppel zijn in beslag genomen. De man krijgt daarvoor een proces-verbaal.

Milheeze: Sieraden gestolen bij woninginbraak

Dinsdag is ingebroken in een woning aan de Ottendijk in Milheeze. Het slot van de achterdeur werd kapot gebroken. De dieven hebben enkele sieraden en een gsm buit gemaakt.

Bladel: Dronken automobilist betrokken bij aanrijding

De politie heeft dinsdag rond 20.45 uur een 23-jarige man uit Eersel aangehouden. Hij was betrokken bij een aanrijding op de kruising Kerkstraat en Alexanderhof in de gemeente Bladel, waar hem door een andere automobilist geen voorrang werd verleend. Na de aanrijding liep de man weg. Hij werd door de politie achterhaald. Hij bleek alcohol gedronken te hebben. Bij hem werd een alcoholpromillage van ruim 1,2 vastgesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Bakel: Snelheidscontrole

De politie heeft dinsdag tussen 19.45 en 21.45 uur 65 automobilisten bekeurd bij een snelheidscontrole op de Auerschootseweg. Ter plaatse is 50 km/u de maximum snelheid. De snelste overtreder reed 75 km/u.