Berenschot

Uitgave Sdu en Berenschot

'Managementverhalen voor communicatie'

Utrecht - 9 november - Bij Sdu Uitgevers verschijnt deze week het boek 'Managementverhalen voor Communicatie'. De auteurs werken bij Berenschot Communicatie. Zij beschrijven voorbeelden uit de praktijk van management en communicatie. Externe experts, onder wie Ella Vogelaar (Unilever), hoogleraar Roel Pieper, CNV-voorzitter René Paas, Duncan Stutterheim (ID&T), de burgemeesters Leers, Jorritsma en Brouwer en coördinator terrorismebestrijding Joustra, reageren op de cases.

De geromantiseerde verhalen in het boek gaan over onder meer een burgemeester die van de ene in de andere crisis rolt, een directeur van een vervoerbedrijf die te maken krijgt met kritische actiegroepen en een verzekeringsmaatschappij die zich een nieuw imago aan wil meten. De verhalen stoppen steevast op het moment dat de verwikkelingen en complicaties richting climax gaan. Juist dán geven de externe experts aan hoe zij de zaak verder op zouden (laten) pakken. In totaal werkten er zestig externen mee aan de totstandkoming van het boek.

'Managementverhalen voor Communicatie' is vooral bedoeld voor bestuurders, managers, projectleiders en communicatieprofessionals bij bedrijven en overheden en belicht vraagstukken als mediabeleid, gebiedspromotie, corporate communicatie, citymarketing, public affairs, crisiscommunicatie en changemarketing. Het boek (uitvoering paperback , 322 pagina's) kost 24,95 euro. ISBN-nummer 9052615179.