Gemeente Reiderland


Vangnetregeling huursubsidie vervalt
09 november 2005

De "Vangnetregeling huursubsidie" vervalt met ingang van 1 januari 2006. Deze speciale regeling in de Huursubsidiewet wordt dan overbodig omdat de huursubsidie vanaf 2006 berekend wordt op basis van het actuele verzamelinkomen/belastbaar loon. Er zullen maandelijks voorschotten worden betaald op basis van het geschatte jaarinkomen.

Na afloop van het jaar wordt de definitieve huursubsidie vastgesteld op basis van het werkelijke verzamelinkomen/belastbaar loon in dat jaar.
De Belastingdienst, onderdeel Toeslagen, zal m.i.v. 1 januari 2006 de huursubsidie berekenen en uitbetalen. Huursubsidie heet vanaf dat moment huurtoeslag. Dit betekent dat u voor het aanvragen van huurtoeslag en voor al uw vragen bij de belastingdienst terecht kunt. BelastingTelefoon: 0800-0543 of kijk op de internetsite www.toeslagen.nl

De indieningtermijn voor aanvragen op grond van de "Vangnetregeling Huursubsidie" loopt tot 28 februari 2006. Dit geldt voor aanvragen die een inkomensdaling ondervinden tot en met 1 december 2005. Als de inkomensdaling plaatsvindt na 1 december 2005 is het niet meer mogelijk om een bijdrage op grond van de "Vangnetregeling huursubsidie" aan te vragen. In dat geval dient u bij de Belastingdienst/Toeslagen (tel. 0800-0543) huurtoeslag aan te vragen.

U kunt in aanmerking komen voor een bijdrage op grond van de "Vangnetregeling huursubsidie" wanneer u aan de volgende voorwaarden voldoet.

1. Uw huidige totale (uw inkomen en dat van eventuele medebewoners) verzamelinkomen-/belastbaar loon is minstens 20% lager dan uw (totale) verzamelinkomen-/belastbaar loon van het jaar 2004.
2. U voldoet aan de voorwaarden die gelden voor de reguliere huursubsidie.
B.v. grenzen aan huur, inkomen en vermogen.

Voor meer informatie over deze regeling en voor het aanvragen van een bijdrage op grond van deze regeling kunt u contact opnemen met mw. J. Kolder, Burgerzaken, tel. 0597-596600.