Provincie Zuid-Holland

Negentien kandidaten dingen naar burgemeesterschap in gemeente Westvoorne

Voor de burgemeesterspost in de Zuid-Hollandse gemeente Westvoorne hebben negentien kandidaten hun belangstelling laten blijken bij de Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland. Deze functie komt per 1 augustus 2006 vacant wanneer de huidige burgemeester H.W.H. Krijgsman met pensioen gaat.

De sollicitanten - vijftien mannen en vier vrouwen - variëren in de leeftijd van 38 tot 59 jaar. Onder de kandidaten bevinden zich drie (oud) burgemeesters en zeven (oud) wethouders. De politieke oriëntatie van de sollicitanten is als volgt: tien van zijn lid van de VVD, drie van het CDA, drie van D66, twee zijn lid van GroenLinks en één kandidaat is aangesloten bij een lokale partij.

De Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, de heer J. Franssen, voert in de komende weken gesprekken met alle sollicitanten. Daarna legt hij een selectie van de meest geschikte kandidaten voor aan de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad in Westvoorne. Deze commissie doet vervolgens een aanbeveling op basis van de door de gemeenteraad vastgestelde profielschets.

De gemeenteraad zal naar verwachting eind januari 2006 twee kandidaten, waarvan één met voorkeur, aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voordragen.

Westvoorne telt ruim 14.000 inwoners en ligt op het eiland Voorne-Putten.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22