Edelman - DLV


9 - 11 - 2005

BT gekozen voor optimalisering en beveiliging netwerkinfrastructuur Jefferson Smurfit

BT heeft een driejarig contract getekend met Jefferson Smurfit, een van Europa's grootste verpakkingsleveranciers. BT gaat het bedrijf netwerkdiensten, internettoegang en beveiligingsoplossingen leveren. Daarmee kan Jefferson Smurfit zijn Europese netwerkinfrastructuur harmoniseren en kosten besparen.

Jefferson Smurfit is actief in 14 Europese landen. Omdat de communicatie-infrastructuur van het bedrijf momenteel wordt beheerd door tien leveranciers, wil het deze graag consolideren en stroomlijnen met behulp van één leverancier. Internationale expansie ligt eveneens ten grondslag aan de inspanningen om de infrastructuur te centraliseren en daarin beveiligings- en kostenbeheersingsaspecten mee te nemen.

BT kreeg het contract na een fel bestreden tender. Het team van BT bestond uit specialisten van zowel BT Frankrijk als BT Infonet. De keuze viel op BT vanwege zijn vermogen om een wereldwijd MPLS-netwerk (Multi-Protocol Label Switching) uit te rollen in combinatie met sterke garanties ten aanzien van servicekwaliteit alsmede een scala aan diensten op maat.

Behalve de DSL-verbindingen van 245 Europese locaties met een MPLS-backbone van BT levert BT beveiligde internettoegang en daarnaast hardware- en security-beheer. Bovendien beheert BT de bandbreedtedienst van 10 Mbit/s vanuit BT's datacenter in Parijs, die wordt gespiegeld door een vergelijkbare dienst die draait vanuit BT's datacenter in Dublin.

Jefferson Smurfit nam recentelijk Kappa Packaging over. Dit Nederlandse bedrijf kent 120 vestigingen in Europa. Het netwerk van Kappa wordt ook al beheerd door BT. Zodra goedkeuring door de Europese Commissie volgt, zal de nieuwe verpakkingsreus - die Kappa Smurfit Group gaat heten - een van de grootste spelers worden in de internationale kartonverpakkingsbranche.

Over Jefferson Smurfit
Jefferson Smurfit is een van de grootste Europese leveranciers van (golf)kartonnen dozen en andere op papier gebaseerde verpakkingsproducten. Het bedrijf kent een groot marktaandeel in Europa en Latijns Amerika, met een aanwezigheid in meer dan twintig landen, en heeft 30 duizend medewerkers. In 2004 bedroeg de omzet 4,8 miljard euro. Vorig jaar produceerde het bedrijf 4,5 miljoen ton aan papier en karton en 3,7 miljoen ton aan op papier gebaseerde verpakkingsproducten. Dit vond plaats in 300 fabrieken over de hele wereld.

Het verpakkingssegment van Jefferson Smurfit wordt grotendeels afgedekt door zijn kartonfabrieken en fabrieken voor golfkartonnen dozen. Het meeste karton wordt in eigen fabrieken gebruikt in de vervaardiging van golfkartonnen dozen. De productie omvat tevens stevige papieren zakken, hardkartonnen verpakkingen en vouwkarton.

Het specialiteitensegment van Jefferson Smurfit bestaat grotendeels uit grijskartonpapier, met daarnaast druk- en schrijfpapier. Het omvat tevens niet-verpakkingsmaterialen zoals de Bag-in-Box en tubes. Voor meer informatie, zie www.smurfit.ie.

Over BT
BT is één van s werelds grootste leveranciers van communicatieoplossingen, met klanten in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Zuidoost-Azië en Australië. De kernactiviteiten van BT omvatten de levering van IT- en netwerkdiensten, lokale, landelijke en internationale telecommunicatiediensten en hoogwaardige producten en diensten op het gebied van breedband en internet.

BT is actief met drie divisies:

- BT Retail biedt een brede serie van communicatie- en hieraan gerelateerde diensten aan meer dan 20 miljoen Britse consumenten en bedrijven.

- BT Wholesale levert binnen het Verenigd Koninkrijk netwerkdiensten en -oplossingen (waaronder breedband en private circuits) aan ruim 600 operators of dienstverleners op het gebied van vaste en mobiele telefonie

- BT Global Services levert wereldwijd IT- en netwerkdiensten aan grote organisaties met meerdere locaties en biedt ook internationale carrierdiensten. BT Global Services is actief in meer dan 130 landen. BT Nederland is onderdeel van BT Global Services en sinds 1989 actief op de Nederlandse markt.

Vanaf januari 2006 wordt een vierde divisie actief: Openreach. Dit bedrijfsonderdeel wordt verantwoordelijk voor het lokale BT netwerk dat dekking biedt aan de 'eerste mijl' van lijnen die huizen en bedrijven over het gehele Verenigd Koninkrijk verbindt aan hun telecomaanbieder. Openreach voorziet telecomaanbieders van diensten en producten gelieerd aan het netwerk.

In het boekjaar 2004-05 (einde 31 maart) behaalde BT Group een omzet van 18.623 miljoen pond. De winst voor belastingen bedroeg 2.354 miljoen pond.

BT Group plc. kent een notering aan de effectenbeurzen van Londen en New York. British Telecommunications plc. (BT) is de dochteronderneming van BT Group waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group plc. zijn verzameld.

Bezoek voor meer informatie www.bt.com/aboutbt.

Meer over BT Nederland:
Persberichten
Achtergrondinformatie
Beeldmateriaal
website: http://www.btglobalservices.com/nl

Marlies Roest
BT Nederland
tel: 020-2038898
e-mail: marlies.roest@bt.com

Edelman
Peter van Kessel of Diana Budding
Postbus 2021
2130 GE Hoofddorp
tel: 023-554 2030
e-mail: nl@edelman.com
website: http://www.edelman.com/nl