Gemeente Heerhugowaard


Onderzoek servicewinkel De Noord

Het college heeft ingestemd met een onderzoek naar de vestiging van een servicewinkel in de bibliotheek in t Rondeel in De Noord.

Bibliotheek De Noord

Het college heeft ingestemd met een onderzoek naar de vestiging van een servicewinkel in de bibliotheek in t Rondeel in De Noord. Naast de bibliotheek was het gebouw van de Rabobank in beeld.

Er is gekozen voor de bibliotheek, omdat die al veel bezoekers trekt. Zij hoeven dan niet naar een andere locatie uit te wijken om bijvoorbeeld postzegels te kopen of om informatie op te zoeken in een digitaal gemeenteloket.

Tevens past een uitbreiding van het assortiment van de bibliotheek in het vernieuwingsconcept om meer aan te bieden dan boeken- en cd-uitleen. Bovendien heeft de gemeente met de bibliotheek de garantie dat het servicepunt hier voor langere tijd kan worden gevestigd.

In de servicewinkel worden commerciële voorzieningen die nu niet in het dorp verkrijgbaar zijn (zoals bijvoorbeeld een klein assortiment kinderspeelgoed of huishoudartikelen) gecombineerd met niet-commerciële diensten. Gedacht wordt aan een zorgloket, een bloedprikpunt, een TPG-post, WonenPlus en een digitaal gemeenteloket. De exploitant, Servicewinkel BV, stelt nog dit jaar een bedrijfsplan op.

9-11-2005