Politie Zuid-Holland-Zuid

09/11 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

09-11-2005 - Persberichten District II

VERDACHT VAN DIEFSTAL PINPAS
LEERDAM De politie heeft op dinsdagmorgen 8 november een 21-jarige man uit Leerdam aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal van een pinpas van een kennis. Met de pas nam de verdachte in totaal zon 1400 euro in Leerdam, Rotterdam en Amsterdam en gaf het geld uit aan kleding en uitgaan. Het slachtoffer (20) bemerkte op 7 oktober j.l. dat zijn pasje weg was. Eerder die dag had hij nog gepind in Leerdam in het bijzijn van de 21-jarige verdachte. Op 21 oktober j.l. bleek het eerder genoemde geldbedrag van de rekening te zijn geschreven. Op basis van waar is gepind, camerabeelden en getuigen is de jongeman aangehouden in een woning aan het Noorderveld in Leerdam. Hij zal nader worden gehoord.

ONDUIDELIJKHEID OVER VAL VAN FIETS
BLESKENSGRAAF - Maandagmorgen 7 november is een vrouw uit Bleskensgraaf (leeftijd onbekend) gewond geraakt toen zij op het Abbekesdoel van haar fiets gevallen was. Zij heeft vermoedelijk een lichte hersenschudding. Er is onduidelijkheid over de toedracht van het ongeval, de vrouw kan zich niets van het voorval herinneren. Mogelijk zijn er getuigen van het ongeval. Zij worden verzocht zich te melden bij de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

GESNAPT
GORINCHEM De politie heeft op dinsdagavond 8 november een 35-jarige man uit Gorinchem aangehouden op de Kanselpoortweg. De man werd staande gehouden omdat hij geen licht op zijn fiets had. Bij controle van de man bleek hij ook nog 15 dagen celstraf open te hebben staan voor rijden onder invloed en het besturen van een motorrijtuig na een ongeldig verklaard rijbewijs. De man werd ingesloten.

BROMFIETSERS IN BOTSING
NOORDELOOS Op het fietspad langs de Provincialeweg N214 zijn twee bromfietsers met elkaar in botsing gekomen. Dit gebeurde op dinsdagmiddag 8 november. Een 16-jarige jongen uit Vianen wilde op het fietspad een andere 16-jarige jongen uit Everdingen inhalen. Beiden reden in de richting van de A27. Tijdens de inhaalmanoeuvre raakte de 16-jarige de andere 16-jarige. De jongen uit Everdingen kwam ten val. Hij raakte gewond aan zijn hand en er was schade aan zijn bromfiets. De andere 16-jarige had geen letsel en geen schade.