Politie Zuid-Holland-Zuid

09/11 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

09-11-2005 - Persberichten District I

VERWARDE MAN
DORDRECHT De politie heeft dinsdagmiddag 8 november een verwarde man aangehouden bij een autobedrijf aan de Mijlweg. De verwarde man stond op het dak van het bedrijf en wilde er niet eerder af gaan voordat hij een dure auto zou krijgen. Een agent wist de man naar beneden te praten. Een gesprek bleek echter onmogelijk. De man was agressief en in de war. Omdat de man het pand niet meer uit wilde, werd hij aangehouden. Vervolgens is hij beoordeeld door een hulpinstantie voor psychische hulp. De man is direct opgenomen.

RIJBEWIJS INGEVORDERD
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 9 november een 35-jarige man uit Dordrecht aangehouden op het Bagijnhof. De man reed in de auto en het vermoeden was dat hij teveel had gedronken. Dit bleek ook zo te zijn na een blaastest. De verdachte blies ver boven de streep (1155 ugl). Hij kreeg een rijverbod van 14 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.

VERKEERSCONTROLE
DORDRECHT De politie heeft op dinsdag 8 november een verkeerscontrole met staandehouding gehouden op de Hugo de Grootlaan, Zuidendijk, Laan van London en Wieldrechtseweg. De controle was van 08.30 16.00 uur en was gericht op gordels en snelheid. Er werden zon 400 passanten gecontroleerd en 36 procesverbalen opgemaakt; 26 keer voor overschrijding van de snelheid en 10 keer voor het niet dragen van de gordel. De hoogst gemeten snelheid was 98 km/pu.