Fidelity investments

http://www.fidelity-international.com/onlinedocs/netherlands/index.html?coun

Fidelity bevestigt: Trend in fondsbeleggen zet door, Nederlandse belegger wordt professioneler, kijkt meer naar diversificatie en lange termijn effect!

Fidelity International bevestigt de trend bij zowel adviseurs als ook particuliere beleggers dat meer en meer in beleggingsfondsen belegd wordt. Het grootste deel van de beleggingen gaat echter met name in wereldwijd beleggende fondsen. Beleggers houden zich veel intensiever bezig met de samenstelling van hun portefeuille en hoe optimaal te diversificeren, zowel tussen vermogensklasses als type beleggingen.

Claude Hellers, Head of Sales Benelux merkt op: 'de gesprekken met zowel adviseurs als particuliere beleggers zijn inderdaad volledig anders dan bijvoorbeeld 5 jaar geleden. Wij krijgen veel vragen over onze fondsen met wereldwijde spreiding zoals het FF World Fund of het FF Global Focus Fund maar ook hoe bijvoorbeeld het FF India Focus Fund binnen een portefeuille van beleggingsfondsen past.

Beleggers houden zich veel meer bezig met de constructie van de portefeuille en hoe deze portefeuille op te bouwen en op peil te houden. Zaken zoals hoe verschillende vermogensklassen zich onderling verhouden in verschillende marktscenario's, diversificatie door te spreiden over small, medium en large cap ondernemingen. Hoe obligatiebeleggingsfondsen die in staats-, bedrijfs- of high yield obligaties beleggingen in een portefeuille passen. Kan er regelmatig belegd worden om zodoende een betere gemiddelde aankoopprijs te realiseren?

Wij horen ook van veel mensen dat ze niet langer meer in individuele aandelen willen beleggen maar in beleggingsfondsen. Bij adviseurs nemen we dezelfde trend waar.

Verder merken wij dat beleggers veel bewuster met hun beleggingen omgaan en voornamelijk ook meer voor een bepaald doel, zoals pensioen, belegd wordt.

Hoewel bepaalde typen fondsen op dit moment populair schijnen te zijn als we naar fonds staatjes en dergelijke kijken, blijkt dit niet uit de geldstromen die wij in onze fondsen zien omdat het grotendeels in regionale- en wereldwijde fondsen gaat.'

Voor meer informatie over Fidelity kunt u contact opnemen met:

Henk van Eldik
Directeur Corporate Communications Benelux
Fidelity Investments Luxembourg S.A.
Tél.: +352 250 404 2262
Portable : +352 021 236 988
Fax: +352 250 340
Email: henk.van.eldik@fid-intl.com

Handelsmerken, copyrights en andere intellectuele eigendomsrechten zijn en blijven het eigendom van hun respectievelijke eigenaars. Fidelity is de verkorte aanduiding Fidelity International Limited (FIL), gevestigd in Bermuda, alsmede alle dochterondernemingen.. Fidelity Funds is gerechtigd deelnemingsrechten aan te bieden in Nederland op grond van artikel 17 Wet Toezicht Beleggingsinstellingen. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren en het is mogelijk dat de belegger het geïnvesteerde bedrag niet terugkrijgt. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Beleggingen in een andere muntsoort dan de muntsoort van de aandeelhouder zijn onderhevig aan de schommelingen van vreemde valutakoersen. Valutatransacties voor beleggers of het fonds kunnen worden uitgevoerd in een zakelijke, objectieve transactie door of via Fidelity-bedrijven, die uit deze transacties inkomsten kunnen genereren. De vermelde fondsen zijn onderdeel van Fidelity Funds (SICAV), een 'open-ended' beleggingsmaatschappij gevestigd in Luxemburg. In bepaalde landen en voor bepaalde typen beleggingen zijn de transactiekosten hoger en is de liquiditeit lager dan elders. Mogelijk zijn er ook beperkte kansen om alternatieve manieren te vinden om kasstromen te beheren, voornamelijk indien de nadruk voor beleggingen wordt gelegd op kleine en middelgrote ondernemingen. Voor fondsen die zich in dergelijke landen en beleggingstypen specialiseren, hebben transacties - voornamelijk transacties van grotere omvang - waarschijnlijk een grotere impact op de kosten om een fonds te beheren dan vergelijkbare transacties in grotere fondsen. Toekomstige beleggers dienen dit voor ogen te houden wanneer zij fondsen selecteren.
Het Fidelity Funds India Focus Fund (hierna te noemen 'het fonds') belegt in Indiase effecten via een op Mauritius gevestigde dochteronderneming, Fid Funds (Mauritius) Limited, die zich uitsluitend richt op beleggingen ten behoeven van het fonds. Fidelity Investments Management (Hong Kong) Limited staat Fid Funds (Mauritius) Limited ten dienste op het gebied van beleggingsadviezen en beheerstaken met betrekking tot de Indiase effecten. Fidelity Investments Management (Hong Kong) Limited is als Foreign Institutional Investor ('FII') onder de Indiase wet toegelaten door de Indiase Securities and Exchange Board en de Indiase Reserve Bank. Fid Funds (Mauritius) Limited is geregistreerd als een 'FII sub-account'van de FII-licentie van Fidelity Investments Management (Hong Kong) Limited en is uit dien hoofde gerechtigd om in Indiase effecten te beleggen.
Wij raden u aan uitgebreide informatie aan te vragen alvorens te besluiten tot enige belegging. Beleggingen dienen te geschieden op basis van het op dit moment geldige prospectus dat kosteloos verkrijgbaar is tezamen met het laatste jaarverslag en halfjaar verslag bij onze distributeurs, ons Europese Service Centre in Luxemburg en bij Fidelity Investments International, Netherlands Branch (geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten als Europees paspoorthouder), World Trade Center, Toren H 6e Verdieping, Zuidplein 52, 1077 XV Amsterdam (tel. 020 - 797 7100). Fidelity verstrekt uitsluitend informatie over haar producten en geeft geen beleggingsadviezen die gebaseerd zijn op persoonlijke omstandigheden, maar biedt alleen de mogelijkheid door bij haar orders in te leggen participatierechten in Fidelity Funds SICAV te verwerven. Uitgegeven door Fidelity Investments Luxembourg SA, Kansallis House, Place de l'Etoile, BP 2174, L-1021 Luxembourg. SSL 511018