Gemeente Leeuwarden

Inhaalslag toezicht en handhaving horecavergunningen

Bron: Gemeente Leeuwarden (09-11-2005) De komende maanden zal de gemeente Leeuwarden controleren of horecavergunningen nog actueel zijn en of er ook conform de vergunningen wordt gewerkt. Dit zal gebeuren aan de hand van vergelijking van vergunningen met gegevens van de Kamer van Koophandel en Fabrieken. Daarnaast zal er door toezichthouders ter plaatse gekeken worden of de feitelijke situatie overeenkomt met de situatie zoals die is opgegeven.
Alle horecaondernemers van de gemeente Leeuwarden zijn inmiddels schriftelijk op de hoogte gesteld van deze inhaalslag. Als blijkt dat er sprake is van onregelmatigheden met betrekking tot de vergunningen wordt een handhavingtraject gestart om zo snel mogelijk een einde te maken aan een illegale situatie.

Sinds drie jaar wordt de verlening van horecavergunningen weer door de gemeente Leeuwarden gedaan. Daarvoor was dit in handen van de politie. De gemeente Leeuwarden heeft zich de afgelopen jaren bezig gehouden met het op het op orde krijgen van vergunningen en de administratie daaromheen.

Nu is echter de tijd gekomen voor toezicht en handhaving.