Llink


Eerste drie verhalen voor tv-finale bekend

Het vergeten verhaal van
vr 30 december 2005 van 20:30 uur

Massale ontruiming van sloppenwijken in Zimbabwe, hongersnood in veel meer landen dan alleen Niger en veel vrouwen in de Rwandese politiek. Dat zijn de eerste drie onderwerpen die site-bezoekers hebben uitgekozen voor de tv-uitzending op 30 december (20.30 NED3). Deze onderwerpen kregen de meeste stemmen.

Breng je stem uit!
Stuur een verhaal in!

Op woensdag 30 december presenteert LLiNK de tien vergeten verhalen waar het publiek het meest op heeft gestemd. In een anderhalf uur durende tv-uitzending (20:30 uur NED 3) worden deze vergeten verhalen onder de aandacht gebracht met een reportage op locatie of een bijzondere studiogast.

De tweede stemronde loopt tot en met 14 november. Tot dan kan er weer op alle resterende verhalen gestemd worden. Daarnaast kunnen sitebezoekers tot de 14e vergeten verhalen insturen. Alle verhalen maken een nieuwe kans om daadwerkelijk verteld te worden tijdens de tv-uitzending op 28 december.
Alle verhalen

afleveringen

Het vergeten verhaal van
vr 30 december 2005 van 20:30 uur tot 22:00 uur op NED3

Top 5


1. Imazighen, het vergeten volk zonder land
2. Wit-Rusland, de laatste dictatuur van Europa.
3. Sloopstranden in India en Turkije

4. Orang oetan sterft uit door het eten van ijs
5. De zieke veestapel van de bio-industrie

'Het vergeten verhaal van' is een samenwerking tussen LLiNK, de Dick Scherpenzeelstichting (DSS) en OnzeWereld. DSS nam in 2004 het initiatief voor een journalistieke top 10 van vergeten verhalen. De stichting richt zich op het analyseren en stimuleren van berichtgeving over niet-westerse landen en noord-zuid verhoudingen in de Nederlandse media.

De tv-uitzending op 28 december wordt mede mogelijk gemaakt door de NCDO