Dienstenbond CNV

Persbericht - CNV Dienstenbond verontwaardigd over instemming VHP met Hema CAO
10-11-2005

CNV Dienstenbond is op zijn zachtst gezegd verontwaardigd over de houding van het hoger personeel in dienst van de Hema, verenigd in de VHP. De VHP heeft ingestemd met de verslechterde CAO voor het winkelpersoneel. CNV en FNV hebben het eindbod van de directie juist afgewezen. Dienstenbond bestuurder Geert Rijzinga is woedend: ,,Dat de leden van de VHP met hun eigen CAO akkoord gaan, moeten ze zelf weten. Maar dat het hoger personeel ook nog eens de arbeidsvoorwaarden voor het verkooppersoneel gaat bepalen, is ongehoord.

De VHP vertegenwoordigt personeel uit een hoger kader, dat een eigen CAO heeft die anders is dan die voor het personeel op de winkelvloer. Rijzinga: ,,Wederom draait de VHP ons een loer. En dat is niet de eerste keer. De VHP behartigt alleen de belangen van het hoger personeel en niet die van het winkelpersoneel. Sterker nog, door in te stemmen met deze CAO kleedt de VHP de werknemers in de verkoop, waaraan zij nota bene leiding moeten geven, nog verder uit.

De directie van Hema wil dat nieuw aan te nemen winkelpersoneel ten opzichte van de huidige medewerkers 8,5 procent minder gaat verdienen en dat zij bij het bereiken van hun maximum loonschaal ruim 15 procent onder het huidige salaris blijven zitten. Daar komt bij dat Hema van mening is dat de toeslagen voor de koopavond en de zaterdagmiddag uit de tijd zijn en dat nieuwe medewerkers daar dus geen recht op hebben.

Geert Rijzinga hekelt ook de houding van de Hema directie: ,,Ze willen koste wat kost hun zin doordrijven over de rug van medewerkers. Lukt dat niet met CNV en FNV, dan kruipen zij gewoon in bed met het hoger personeel! Dat is ongehoord.

HOOFDDORP, 09-11-2005

Voor nadere informatie
Geert Rijzinga, bestuuurder, tel: 06-23418732
Jeroen Tjepkema, communicatie, tel: 06-20005272