Gemeente Breda

Verordening onroerendezaak-belastingen 2006 (OZB) naar raad

Het college van Burgemeester en Wethouders legt de Verordening op de heffing en invordering van onroerende-zaakbelastingen 2006 (OZB)' ter vaststelling aan de raad voor, volgens de uitgangspunten van de gemeentelijke Begroting 2006. De tarieven zoals in de Begroting 2006 neergelegd en vastgesteld zijn verhoogd met 2%.

Op 3 november 2005 stelde de gemeenteraad de tarieven van de gemeentelijke belastingen voor 2006 vast, met uitzondering van de tarieven voor de onroerende-zaakbelastingen 2006. Aanleiding is het bij de Staten-Generaal in behandeling zijnde wetsvoorstel Afschaffing van de onroerende-zaakbelastingen op woningen en maximering van de resterende OZB-tarieven'.

De verordening onroerendezaak-belastingen moet vóór 1 januari van het nieuwe belastingjaar 2006 zijn vastgesteld door de gemeenteraad, omdat zonder verordening geen heffing
mogelijk is.

Indien het wetsontwerp niet wordt aangenomen vermeerderen in de verordening OZB 2006 uitsluitend de tarieven ten opzichte van 2005 met
2%.

Indien het wetsontwerp wel wordt aangenomen en van kracht wordt, veranderen niet alleen de tarieven (2% stijging) maar vervalt ook de OZB-gebruikersheffing op woningen en veranderen er in verband hiermee meerdere bepalingen.

Breda, 9 november 2005