Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 9 november 2005

Politie onderzoekt straatroven in de Tilburgse binnenstad e.o

TILBURG Tot nu toe onbekende straatrovers zijn gisteravond en vannacht actief geweest in de Tilburgse binnenstad en directe omgeving. Zo werden er straatroven gepleegd aan de Bisschop Zwijssenstraat en de Oudedijk in Tilburg. Gelet op het signalement van deze straatrover gaat de politie er van uit dat het om één en dezelfde dader gaat. Getuigen wisten de politie te melden dat deze straatrover gebruik maakt van een rode, vermoedelijk damesfiets. Twee andere straatroven aan de Tatraweg en de Trouwlaan zijn door verschillende straatrovers gepleegd.

Aan de Oudedijk in Tilburg werden gisteravond twee vrouwen uit Tilburg korte tijd na elkaar beroofd. Om halftien overkwam dit een 18-jarige vrouw. Zij werd beroofd van een stoffen tas met daarin haar mobiele telefoon en een portemonnee met 12 euro. Een kwartier later werd een 20-jarige vrouw uit Tilburg slachtoffer van een poging tot straatroof.

In de Bisschop Zwijssenstraat in Tilburg werd gisteravond rond kwart voor tien een 20-jarige vrouw slachtoffer van een poging tot beroving. De straatrover had het op de tas van de vrouw gemunt. Een uur eerder werd in deze straat een 30-jarige man uit Tilburg slachtoffer van straatroof. De straatrover ging er in dit geval met enkele creditcards, tien euro en een mobiele telefoon vandoor. De straatrover dreigde hierbij geweld toe te passen.

In de Trouwlaan, ter hoogte van de Pastoor Vroomansstraat, werd gisteravond tussen halfnegen en negen uur een 16-jarig meisje van haar snorfiets ter waarde van 1210 euro beroofd. Dat gebeurde door twee jongens. Aan de Tatraweg in Tilburg tenslotte probeerde een nog onbekende straatrover een 19-jarige man uit Tilburg te beroven van geld. Door de aandacht van de straatrover af te wenden: het slachtoffer riep: daar komt de politie , wist het slachtoffer te ontkomen.

De politie heeft gisteravond en vannacht van alle slachtoffers een uitgebreide aangifte opgenomen en neemt de zaak hoog op, immers straatroof is een van de speerpunten van beleid bij de politie Midden en West Brabant.

Winkeldieven aangehouden

TILBURG In een supermarkt aan het Bernardusplein in Tilburg is gistermiddag om vijf over drie een 26-jarige Tilburger aangehouden. De man werd betrapt bij de diefstal van brood, vleeswaren, garnalen en kaas ter waarde van in totaal bijna 6 euro. Na het politieonderzoek is de man met een geldboete van 150 euro weer in vrijheid gesteld.

TILBURG In een winkel aan de heuvelstraat zijn gistermiddag rond de klok van vier uur twee winkeldievegges aangehouden. De vrouwen komen uit Tilburg en zijn 31 en 39 jaar oud. De vrouwen werden door beveiligingspersoneel van de winkel betrapt bij de diefstal van drie borden, twee bekers, bestek, slinger, sierlint, kaarsen en postkaarten. De politie maakt tegen de beide vrouwen proces-verbaal op.

5 bekeuringen bij snelheidscontrole in Oisterwijk

OISTERWIJK Gistermiddag hebben agenten van het politieteam Oisterwijk/Hilvarenbeek aan de Pannenschuurlaan in Oisterwijk een snelheidscontrole gehouden. Bij de controle maakten agenten gebruik van de lasergun. Er gingen vijf hardrijders op de bon. De hoogst gemeten snelheid was 71 kilometer per uur. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 kilometer per uur.

Taxichauffeur slaat er met lamp op los

TILBURG Een 20-jarige man uit Moergestel heeft gisteren bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. De mishandeling is zaterdagnacht rond tien voor halftwee gepleegd door een taxichauffeur op de Schouwburgring. De passagiers van de taxi kregen met de chauffeur onenigheid over geld nadat een van de passagiers in de taxi ziek was geworden en deze hierdoor had bevuild. De man uit Moergestel kreeg met een zaklamp klappen op het hoofd van de chauffeur. Hierdoor ontstond letsel aan het rechteroog van het slachtoffer en deze wond moest in een ziekenhuis met vier hechtingen worden gehecht. Verder liep het slachtoffer blauwe plekken op aan bovenbeen en onderarm. De politie heeft een uitgebreide aangifte van het slachtoffer opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Tilburgse man de cel in

TILBURG Een 35-jarige man uit Tilburg is aangehouden. De man stond gesignaleerd voor de politie in Arnhem in verband met een oplichtingzaak. Verder stond de man gesignaleerd omdat hij nog 21 dagen hechtenis uit moet zitten. De man is overgedragen aan de politie in Arnhem.

Inbrekers houden huis bij voetbalclub

HILVARENBEEK Tussen maandagavond halftwaalf en dinsdagavond zes uur werd er in Hilvarenbeek ingebroken bij de voetbalvereniging Hilvaria aan de Uranusstraat. De inbrekers zijn aan de haal gegaan met allerlei sportartikelen zoals ¾ winterjassen, trainingspakken, compressor, sokken en sleutels. Zij zijn het gebouw waarin de gestolen goederen lagen opgeslagen door een bovenlicht open te breken. Verder werden er drie kasten opengebroken. De politie heeft van de 60-jarige beheerder een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Tilburger beledigt agent

TILBURG Aan de Korvelseweg in Tilburg hebben agenten gisteravond om zeven uur een 22-jarige Tilburger aangehouden. De man werd in verband met een brandmelding omgeleid via de Diepenstraat en vond het toen nodig om een agent te beledigen. De politie maakt proces-verbaal op. Overigens bleek de brandmelding loos alarm.

Politie pakt Tilburger op na huiselijk geweld

TILBURG Vannacht om tien voor halftwee hebben agenten aan de Bartokstraat in Tilburg een 48-jarige man uit deze stad aangehouden. De man wordt verdacht van de bedreiging van zijn 37-jarige ex. Hij is in verzekering gesteld en de politie stelt een nader onderzoek in.

Politie vindt hennepkwekerij na inbraakmelding

TILBURG In een woning aan het Van Coehoornhof in Tilburg hebben agenten vannacht omstreeks tien voor vier een hennepkwekerij aangetroffen. Buurtbewoners meldden de politie dat zij glasgerinkel hadden gehoord en iemand weg zagen rennen. Als agenten ter plaatse een onderzoek instellen komen ze uit bij een appartement in deze straat. De nog onbekende inbreker was via een regenpijp naar het balkon van het appartement geklommen. Op het balkon forceerde hij een ruit van de balkondeur en is er vermoedelijk met een tas met hennep vandoor gegaan. In de woning troffen agenten een hennepkwekerij met ongeveer 100 planten aan. Ongeveer de helft van de aangetroffen planten was geknipt en meegenomen.

Politie houdt man aan met gestolen auto

HILVARENBEEK Gisteravond om acht uur hebben agenten aan de Koestraat in Hilvarenbeek een 20-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man werd aangetroffen in de Volkswagen Touareg, die gisternacht werd gestolen bij een inbraak in een woning in Tilburg West. De politie kon de man aanhouden toen hij vanaf een parkeerterrein met de auto weg wilde rijden. De man is in verzekering gesteld en de politie stelt een nader onderzoek in.

Auteur: Carel Bouman