Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 9 november

Alkmaar 09-11-2005 - 14.30 uur

Snelheidscontroles

Slootdorp, dinsdag 8 november 2005.

Dinsdagmiddag werd op de Slootweg een snelheidscontrole gehouden waarbij van een onbekend aantal de snelheid werd gemeten. Vier van hen reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 121 km/u terwijl ter plaatse een snelheidslimiet geldt van 80 km/u.

Heerhugowaard, dinsdag 8 november 2005.

Dinsdagavond tussen 19.15 en 22.15 uur werden een snelheidscontrole gehouden op de Westerweg. Tijdens deze controle werd de snelheid van 1640 voertuigen gecontroleerd. Meer dan 10%, namelijk 221 reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 131 km/u terwijl ter plaatse een snelheidslimiet geldt van 70 km/u.

Den Helder, dinsdag 8 november 2005.

Dinsdagavond tussen 19.15 en 21.45 uur werden een snelheidscontrole gehouden op de Rijksweg. Tijdens deze controle werd de snelheid van 770 voertuigen gecontroleerd. Ruim 10%, namelijk 90 reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 121 km/u terwijl ter plaatse een snelheidslimiet geldt van 80 km/u.

Verkeerscontroles

Heerhugowaard, dinsdag 8 november 2005.

Dinsdagmiddag en avond werden op de Zuidtangent en de Middenweg verkeerscontroles gehouden. Tijdens deze controles werden 16 autobestuurders bekeurd omdat zij geen veiligheidsgordel droegen. Daarnaast werden 24 bestuurders bekeurd omdat zijn geen (goede) verlichting voerden.

Rijden onder invloed van alcohol.

Alkmaar, woensdag 9 november 2005.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 41-jarige vrouw uit Alkmaar aangehouden op de Helderseweg. Zij reed daar als bestuurster van een personenauto terwijl bij controle bleek dat zij alcohol had gedronken. De vrouw blies 595 ug/l. Dat is nagenoeg driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het hoge alcohol gebruik betekende dat haar rijbewijs werd ingevorderd.

Gehandicapte jongen mishandeld

Bovenkarspel, dinsdag 8 november 2005.

Dinsdag heeft een 19-jarige, geestelijk gehandicapte jongen uit Medemblik aangifte gedaan van mishandeling. Deze mishandeling vond plaats op maandag 7 november 2005 omstreeks 16.00 uur ter hoogte van de rotonde op de kruising Burg. Stuifbergenlaan Stede Broecweg. De jongen werd daar aangesproken door de bestuurder van een scooter die hem vroeg waarom hij zo naar hem keek. Toen het slachtoffer zei dat helemaal niet naar hem keek gaf de verdachte hem plotseling een harde vuistslag in zijn gezicht. Hierna reed de jongen weg. De verdachte maakte deel uit van een groepje van drie bromfietsers. Alle drie reden zij op donkergroene scooters. Van de dader is alleen bekend dat hij 16 á 17 jaar oud is en zwart haar heeft. Bij hem achterop zat een blank meisje. Zij heeft blond haar en droeg een witte jas. De politie is op zoek naar getuigen van deze mishandeling en verzoekt hen contact op te nemen met de politie in Stede Broec, telefoon 0900-8844.

Diefstal aanhangwagen.

Alkmaar, dinsdag 8 november 2005.

Dinsdag heeft de eigenaar van een aanhangwagen aangifte gedaan van diefstal van dat voertuig. De aanhangwagen was achter een auto gekoppeld en stond geparkeerd op de Postiljonstraat. De diefstal moet hebben plaatsgevonden tussen zondagavond 19.00 uur en maandagmorgen 05.15 uur. Het gaat om een aanhanger van het merk Saris, type PKC. De aanhanger is zilvergrijs van kleur.

Man overvallen

Alkmaar, dinsdag 8 november 2005.

Dinsdagavond omstreeks 19.25 uur werd een 52-jarige man uit Middelie door twee tot nu toe onbekende personen overvallen. Dit gebeurde op de Asselijnstraat. Het slachtoffer was op zoek naar de woning van een persoon waar hij een afspraak mee had. Plotseling werd hij aangesproken door een 30 á 40 jarige man die hem vertelde dat hij van de politie was en dat het slachtoffer mee moest lopen. Toen deze ook nog een tweede man aan zag komen lopen vertrouwde hij het niet en wilde wegrennen. Op dat moment spoot één van de verdachten de man met een vloeistof in zijn oog. Tocht wist het slachtoffer te ontkomen, achterna gezeten door zijn twee belagers. Uit angst nog erger mishandeld te worden gooide hij zijn portefeuille op de grond. Eén van de daders pakte die portefeuille waarna beide mannen verdwenen. De verdachte die het slachtoffer als eerste aansprak is 30 á 40 jaar en ongeveer 1.80m lang. Hij droeg een blauwe trui met capuchon. De andere verdachte droeg een grijze trui en is een stuk kleiner dan zijn maat. Het slachtoffer werd opgevangen door een buurtbewoner die één en ander had zien gebeuren.

Man bedreigd in woning

Schagen, woensdag 9 november 2005.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 46-jarige man in zijn woning aan de Jan van Ketelstraat met een mes bedreigd. Midden in de nacht werd bij zijn woning aangebeld. Een vrouw vertelde hem dat zij werd bedreigd en achtervolgd. Zij vroeg of ze even mocht bellen. Nadat het slachtoffer de vrouw binnen had gelaten pakte zij een mes en bedreigde de bewoner hiermee. Er ontstond een worsteling tussen beiden. Op een gegeven verliet de vrouw de woning en verdween in onbekende richting. Op dat moment ontdekte de bewoner dat er een hoeveelheid geld was verdwenen. De vrouw is ongeveer 30 jaar en heeft halflang zwart haar. Zij droeg een blauw trainingspak.

Sigaretten en shag gestolen.

Medemblik, woensdag 9 november 2005.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een horecabedrijf aan de Almereweg. Men kwam in het pand door het vernielen van een raam. Vanuit een aantal kasten werden enkele tientallen sloffen sigaretten en shag weggenomen. Hoe groot de totale schade bedraagt is niet bekend.

Politie zoekt getuige van bedreiging en mishandeling.

Den Burg, woensdag 9 november 2005.

De politie op het eiland Texel is op zoek naar een vrouwelijke getuige van een mishandeling en bedreiging van een 14-jarige meisje uit Den Burg. De bedreiging en mishandeling vonden plaats op maandagavond 31 oktober tussen 19.30 en 20.30 uur. Het slachtoffer bevond zich op dat moment op de Stenenplaats en werd door twee meisjes bedreigd, geschopt en geslagen. Nadat haar belagers waren verdwenen werd het slachtoffer opgevangen door een vrouw die haar, op haar fiets naar huis heeft gebracht. De politie wil graag in contact komen met deze vrouw. Zij wordt verzocht contact op te nemen met de politie op Texel, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief).

Diefstal geld via de telefoon.

Den Burg, woensdag 9 november 2005.

De politie op het eiland Texel wordt de laatste weken regelmatig geconfronteerd met meldingen van eilandbewoners dat zij telefonisch worden benaderd door personen met een mooi verhaal dat zij een reis hebben gewonnen naar Amerika. Na een inleidend gesprekje, waarin wordt verteld waar de winnaars naar toe gaan, moeten nog een paar dingetjes geregeld worden. Zo moet er een nummer ingetoetst worden en vraagt men naar het nummer van de credit-card. Dat is nodig om voor de reisdocumenten, zo wordt verteld. Deze gesprekken worden in de Engels/Amerikaanse taal gevoerd. Vaak nog diezelfde dag blijkt dat er geld van de rekening van de prijswinnaar is overgeschreven naar een andere rekening. De blijdschap over het winnen van een mooie vakantie veranderd daardoor al snel in woede over het verdwenen geld. Het advies van de politie is om heel voorzichtig te zijn met het bekendmaken van bank- en pasnummers, zeker aan onbekenden en via de telefoon!

Laatst gewijzigd 09-11-2005 14:49 | © Politie Noord-Holland Noord |