Ingezonden persbericht


Nieuwe-generatie QiNetix-software van CommVault antwoord op huidige behoefte aan databescherming

QiNetix 6.1 biedt eerste en enige Unified Data Management-architectuur met permanente gegevensbescherming voor filialen en geconsolideerde datacenters

Utrecht, 9 november 2005 ­ Vandaag introduceert CommVault®, leverancier van Unified Data Management(TM) oplossingen, een verbeterde versie van haar QiNetix(TM) productlijn op de StorageExpo in Utrecht. QiNetix Version 6.1 helpt eindgebruikers hun gegevens beter te beschermen en integreert dataprotectie binnen bedrijfsapplicaties in antwoord op kritische behoeften aan kortere hersteltijden en het selectief terughalen van "goede" versies of situaties.

Disaster Recovery
Dit is de eerste van drie belangrijke upgrades van de QiNetix(TM) productlijn die CommVault voor dit najaar op het programma heeft staan. Het gaat hier om een nieuwe hersteloplossing genaamd ContinuousDataReplicator (CDR). De CDR-software, ontwikkeld voor filialen en datacenters die met het oog op calamiteitenherstel (disaster recovery) worden gebouwd, registreert op continue basis wijzigingen in bedrijfsapplicaties en bedrijfsgegevens. Met de nieuwe functionaliteit, ook wel CDP (Continuous Data Protection, ofwel permanente gegevensbescherming) genoemd, is CommVault de eerste en enige leverancier die datareplicatie biedt op basis van nauwe integratie met een Unified Data Management(TM)-platform. Dit platform bundelt job- en mediabeheer, beveiliging, policy-management, indexen en een gemeenschappelijke browser-interface zodat gebruikers een maximale beschikking hebben over data tegen lagere kosten.

"CDP is momenteel een veelbesproken onderwerp in de opslagindustrie, maar het blijft veelal bij mooie woorden," zegt Steve Duplessie, oprichter en hoofdanalist van de Enterprise Strategy Group. "De oplossing van CommVault daarentegen biedt reële waarde voor het hele bedrijfsnetwerk, van datacenter tot filiaal en alles wat daartussen zit. Dit is het type implementatie dat CDP nodig heeft om door te breken."

Bedrijfsbrede CDP nu realiteit

De CommVault QiNetix-software is uniek dankzij het Unified Data Management-platform, dat een compleet scala functioneel krachtige, betrouwbare en hoogwaardige databeschermingsoplossingen biedt, waaronder conventionele tape-backups, disk-naar-disk backups, snapshot-management en niet-verstorende ("zero-impact") hersteloperaties. Met de nieuwe toevoegingen aan de QiNetix productreeks breidt CommVault zijn recoveryportfolio uit met belangrijke aanvullende hersteloplossingen, in antwoord op uiteenlopende klantbehoeften, of het nu gaat om onmiddellijke recovery of hersteloperaties die langere tijd vergen.

Recovery Points
De nieuwe QiNetix ContinuousDataReplicator-software is er voor organisaties die op zoek zijn naar een disaster-recovery-oplossing voor hun datacenters of filialen. Met CDR kunnen ze bandbreedte-efficiënte, continue replicatie uitvoeren van bestands- en applicatiegegevens tussen bron- en doelsystemen. Daarbij wordt applicatieconsistentie geboden via Recovery Points - een unieke functie die de integriteit van verwijzingen naar applicatiedata garandeert.

Flexibiliteit
Uniek voor CDR is ook dat de beheerder naar keuze hele volumes dan wel mappen of specifieke directories binnen een volume kan repliceren. De flexibiliteit van CommVault's CDR biedt beheerders de zekerheid dat alle wijzigingen continu worden vastgelegd en beschermd, terwijl periodieke recovery points (herstelmomenten) consistente verwijsgegevens vastleggen. Bovendien werkt CDR uitstekend in WAN (wide area network)-omgevingen en biedt het geplande bandbreedte-beperking ("throttling") in antwoord op de operationele netwerkbehoeften.

Unieke functionaliteit van ContinuousDataReplicator

Point-in-time-herstel via meerdere "Recovery Points" biedt unieke herstelflexibiliteit in vergelijking met conventionele datareplicatie-oplossingen -- dit resulteert in een meer betrouwbare recovery van applicatiedata en biedt gebruikers de mogelijkheid om historische referentiepunten aan te wijzen.

Volledige integratie met kernapplicaties als SQL en Exchange helpt vitale gegevens beschermen -- belangrijk, aangezien bedrijfskritische data doorgaans in applicaties worden opgeslagen en niet noodzakelijkerwijs in bestanden.

Continue bewaking van wijzigingen op byte-niveau zorgt voor efficiënt datatransport -- dit draagt bij aan de efficiency van automatiseringsmiddelen.

"Dit is nog maar de eerste van drie spraakmakende aankondigingen die CommVault dit kwartaal zal doen met betrekking tot QiNetix," zegt Bob Hammer, bestuursvoorzitter en CEO van CommVault. "Met ons Unified Data Management-platform zijn we duidelijk in staat de complexe problemen van onze klanten op te lossen ­ problemen die met aparte deeloplossingen niet effectief zijn aan te pakken. Met de toevoeging van ContinuousDataReplicator aan ons portfolio gegevensbeschermings­oplossingen spelen we gericht in op de complexe en uiteenlopende beschermingsbehoeften van onze klanten, tegen de laagst mogelijke kosten."

Over CommVault

CommVault® levert Unified Data Management(TM)-oplossingen voor krachtige bescherming, universele beschikbaarheid en vereenvoudigd beheer van gegevens in complexe opslagnetwerken. Het CommVault® QiNetix(TM)-platform, dat is gebaseerd op de Common Technology Engine van CommVault, integreert de Galaxy software-oplossingen voor backup en recovery, snapshot-management, gegevensmigratie en -archivering, e-mail-compliance, service-levelmanagement en opslagbeheer. De integrale aanpak van QiNetix stelt gebruikers in staat QiNetix-componenten toe te voegen en te integreren voor een fractie van de kosten en inspanningen die afzonderlijke producten met zich meebrengen.

CommVault heeft zijn hoofdkantoor in het Amerikaanse Oceanport, New Jersey. Ga voor meer informatie over CommVault naar www.commvault.com.

©2005 CommVault Systems, Inc. CommVault Systems, CommVault Galaxy, CommVault QiNetix, DataMigrator, DataArchiver, QNet, CommServe StorageManager, MediaAgent, iDataAgent, CommCell en het CommVault-logo zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van CommVault Systems, Inc. Eventuele andere genoemde beschermde product- en bedrijfsnamen worden erkend.

Noot aan de redactie,