Gemeente Hardenberg


Stimuleringsprijs onderwijskundige vernieuwing openbaar onderwijs

Het bestuur van het openbaar onderwijs in de gemeente Hardenberg wil jaarlijks een bedrag van maximaal 10.000,-, extra beschikbaar stellen om de onderwijskundige ontwikkeling in de openbare scholen een extra impuls te geven. Het beschikbare bedrag zal worden toegekend in de vorm van een onderwijsprijs. Ieder jaar worden de openbare scholen in de gelegenheid gesteld om een projectplan in te dienen waarin omschreven staat welke onderwijskundige vernieuwing een school graag zou willen invoeren.

De ingediende projectplannen van de diverse openbare scholen worden vervolgens voorgelegd aan een jury , bestaande uit de wethouder van onderwijs, een lid van de Stichting Steunfonds Openbaar onderwijs en een onafhankelijk lid. Op basis van gestelde criteria wordt door de jury bepaald welke school of scholen in aanmerking komen voor (een deel van) het beschikbaar gestelde budget.

Eén van de voorwaarden waaraan het projectplan moet voldoen is, dat het project overdraagbaar is en ook kan worde geïmplementeerd op de andere openbare scholen. Om het mogelijk te maken dat een volgende school het project overneemt, stelt de Stichting Steunfonds openbaar onderwijs 2500,- beschikbaar voor de implementatie in andere scholen. Daarmee wordt in totaal 12.500,- beschikbaar gesteld om de onderwijskundige ontwikkeling in het openbaar onderwijs een extra impuls te geven.

Om in aanmerking te komen voor de onderwijsprijs krijgen de openbare scholen tot 1 januari 2006 de tijd om een vernieuwingsplan in te dienen. Op 25 januari 2006 - tijdens een onderwijsdag van het openbaar onderwijs gemeente Hardenberg - zal de jury bekend maken aan welke school (of scholen) in 2006 extra budget wordt toegekend.