Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 9 november 2005

Politie houdt beschonken bestuurder aan

ETTEN-LEUR: In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie een 56-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. De man zat rond 00:30 uur achter het stuur van zijn auto en reed daarmee over de Vosdonk. Surveillerende agenten lieten de man stoppen en een alcoholtest doen op straat. Daaruit bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Op het bureau blies de man op het
ademanalyseapparaat een waarde van 350 ug/l. Met een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur is hij heengezonden. De Bergenaar kreeg een boete van 300,00 opgelegd.

Automobilist met steen bekogeld van viaduct

ETTEN-LEUR: Een 19-jarige automobiliste uit Rucphen is woensdagmiddag wonderwel ongedeerd gebleven toen een nog onbekende dader haar auto vanaf een viaduct over de Rijksweg A58 met vermoedelijk een steen bekogelde. De vrouw reed rond 13:30 uur vanuit de richting Sint Willebrord naar Breda toen zij ontzettend schrok van een harde knal op het glazen panoramadak van haar gele auto van het merk Mini Cooper. Op dat moment reed zij onder een smal viaduct door. De brug, bestemd voor voetgangers en fietsers, ligt tussen het gebouw van het R.O.C en de afslag Vosdonk. De ruit van het schuifdak ging aan diggelen, maar de Rucphense raakte niet gewond. De vrouw keek direct na het voorval naar de brug, maar zag daar niemand. Het vermoeden bestaat dat de dader(s) zich achter de betonnen wand heeft schuilgehouden. Zij waarschuwde enige tijd later de politie die met drie voertuigen ter plaatse ging. Op de brug werd niemand meer aangetroffen. De 19-jarige automobiliste heeft aangifte gedaan. Zij is zeer geschrokken van het voorval. De politie stelt een onderzoek in en vraagt mede weggebruikers die mogelijk van het voorval getuige zijn geweest zich te melden via het algemene telefoonnummer van de politie 0900-8844.

Bejaarde vrouw slachtoffer van poging tasjesroof

BREDA: Een 81-jarige inwoonster van Teteringen is woensdagmorgen slachtoffer geworden van een poging tot tasjesroof. De bejaarde vrouw liep rond 10:15 uur over de Haagdijk in Breda, toen een nog onbekend persoon hard aan haar handtas trok die aan haar schouder hing. Zij kwam hierbij ten val. De dader ging er zonder buit rennend vandoor in de richting van de Rozemarijnstraat. Door de val liep de geschrokken vrouw een verwonding op aan haar elleboog. Een arts in het ziekenhuis heeft de wond met vier hechtingen gehecht.

Diefstal tractor

BAARLE-NASSAU: Een 64-jarige inwoner van Baarle-Nassau heeft dinsdag aangifte gedaan van diefstal van zijn tractor. Rond 17:00 uur kwam de man aan de Bredaseweg op zijn erf en zag dat zijn koeien los op de weg liepen. Het prikkeldraad rond het erf bleek te zijn doorgeknipt. Uit de schuur bleek het landbouwvoertuig te zijn gestolen. Het betreft een groen tractor van het merk John Deere type 2650.

Jongeren zonder legitimatiebewijs bekeurd

BREDA: De politie heeft dinsdagavond drie jongeren op de bon geslingerd omdat zij zich niet konden legitimeren. De politie werd s avonds door omwonenden ingeschakeld, omdat jongeren overlast veroorzaakten aan de Bingelkruid. Ter plaatse troffen agenten vijf 14-jarige jongeren aan die omwonenden hadden uitgescholden. Drie van hen konden zich niet legitimeren toen daarom werd gevraagd. De boete voor het niet kunnen legitimeren bedraagt 50 euro. Voor jongeren van 14 tot en met 16 jaar bedraagt de boete 25 euro.

Jongen (17) beroofd van portemonnee

BREDA: Aan de Molenstraat is dinsdagavond een 17-jarige inwoner van Breda beroofd van zijn portemonnee. Rond 22:00 uur stapte hij van zijn fiets, omdat zijn kettingkast rammelde. Op dat moment werd de jongen door een onbekende man aangesproken. Hij vroeg of hij geld met hem kon wisselen. Op het moment dat de Bredanaar zijn portemonnee pakte, werd deze uit zijn handen gegrist. De dader rende met de buit hard weg in de richting van de Catharinastraat. Het slachtoffer rende hem achterna, maar kon hem niet te pakken krijgen. De gewaarschuwde politie is samen met aangever tevergeefs op zoek gegaan naar de dader.

Politie houdt ex-vriend aan na mishandeling vrouw

BREDA: De politie heeft dinsdagmiddag in de wijk Hoge Vucht een 30-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 29-jarige ex-vriendin uit Breda. De vrouw deed dinsdagavond rond 21:00 uur aangifte van het feit. Rond 15:30 uur werd zij door haar ex-vriend geslagen en bij de keel gepakt. De vrouw waarschuwde daarop de politie. Aanleiding voor de mishandeling was een woordenwisseling tussen de twee ex-en over het alcoholgebruik van de man. De Bredase had de man te verstaan gegeven dat hij haar woning moest verlaten. De Bredanaar verzette zich tijdens de aanhouding. Agenten sloegen hem daarom in de boeien en hebben hem overgebracht naar het politiebureau. Hij is in verzekering gesteld.

Dief maakt gebruik van onafgesloten deur van woning

ZUNDERT: In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een woning aan de Meirseweg. De dader is vermoedelijk binnen gekomen via een niet afgesloten achterdeur. De gehele bovenverdieping werd doorzocht. Op dit moment is nog niet bekend wat er is weggenomen. De technische recherche is gevraagd om een sporenonderzoek in te stellen.

Auteur: Henk Snepvangers