Dirkzwager groep slaat haar vleugels verder uit

Met de oprichting van een nieuwe onderneming ­ drinks & food International GmbH ­ in nauwe samenwerking met het Berlijnse familiebedrijf drinks & food, slaat de Nederlandse familieonderneming Distilleerderij M. Dirkzwager B.V. thans haar vleugels verder uit tot buiten onze grenzen en stort zij zich ook op de Europese markt. drinks & food International GmbH is een joint venture van het Nederlandse bedrijf Dirkzwager en het Duitse drinks & food, met als doelstelling de handel in alcoholische dranken, in het bijzonder die in gedistilleerd.

In Nederland is Dirkzwager niet alleen belangrijk producent, maar tevens verkoopkanaal voor wijn en spiritualiën. Na de aankoop van het hypermoderne productiebedrijf Cooymans in het Brabantse Tilburg in juni 2005, heeft Dirkzwager thans in drinks & food een partner met handelspotentieel in geheel Europa gevonden. drinks & food werd in 1979, precies honderd jaar na het uit 1879 daterende Dirkzwager, door Jürgen Bouchette in het toenmalige Oost Duitsland opgericht, nadat duidelijk was geworden, dat de handel tussen oost en west perspectieven ging bieden. In Oost Duitsland onder licentie geproduceerde goederen, zoals alcoholhoudende dranken, sigaretten en andere luxe goederen vonden via drinks & food hun weg naar het vrije westen, terwijl merkartikelen uit het vrije westen hun weg vonden naar de landen achter de Berlijnse muur, een onderneming die de familie Bouchette geen windeieren legde. Na de val van de muur gooide drinks & food het roer om en thans houden zij zich uitsluitend nog bezig met productie en wereldwijde verkoop, welke activiteiten eveneens succesvol kunnen worden genoemd. De beide samenwerkende bedrijven zullen in het vervolg al hun producten ­ zowel binnen Europa als daarbuiten ­ via hun gezamenlijke dochteronderneming ­ drinks & food International GmbH ­ verhandelen. Gezien beide ondernemingen voorheen ieder reeds op hun eigen terrein in Europa werkzaam waren, behoudt drinks & food haar exclusieve rechten in Duitsland, Oostenrijk en Polen, terwijl Dirkzwager deze in de Benelux voor haar rekening neemt.

Dirkzwager beoogt met deze joint venture de verdere internationalisering van de onderneming, de uitbreiding van het kernassortiment in de portfolio met nieuwe, interessante merken en het ontsluiten van nieuwe handelswegen. Bovendien is Dirkzwager altijd in samenwerking met andere handelspartners geïnteresseerd.

De nieuwe samenwerking maakt het voorts mogelijk, dat drinks & food voortaan de Jenever kan vertegenwoordigen, die Dirkzwager onder het merk FLORYN aanbiedt. Het eerder door Dirkzwager van Allied Domecq overgenomen merk Bessenjenever POLLEN zal in het vervolg ook door de Berlijners worden vertegenwoordigd, evenals de oer-Hollandse LEGNER Lichte Borrel, die met een alcoholpercentage van slechts 30% in Nederland marktleider is in de categorie laaggradigen.

Als tegenprestatie kan Dirkzwager zich voortaan vertegenwoordiger van de merken YENI RAKI, Feiner Alter ASMUSSEN, PARLIAMENT en FLÄMINGER Jagd noemen.

Echter, ook buiten de grenzen van Europa strekken de activiteiten van de beide ­ thans samenwerkende ­ familiebedrijven zich uit. Aan het toch al omvangrijke Wodka assortiment ­ met als koploper het Russische "Parliament"­ wordt bijvoorbeeld Wodka ALEXANDROW toegevoegd, de nummer 1 in Israel.
Maar ook binnen Europa kan drinks & food voortaan een uitgebreide range Wodka leveren, waarvan het door Dirkzwager geproduceerde merk "VAN GOGH", afgevuld in buitengewoon aantrekkelijke flessen en verkrijgbaar in twaalf verschillende kwaliteiten, in eerste instantie aan een aantal geselecteerde afnemers in Duitsland zal worden aangeboden.

Geniet Dirkzwager via haar dochteronderneming Cooymans in Europa bekendheid vanwege haar MILLWOOD Creamliqueur, in Japan is dit vanwege de likeuren onder de merknaam SURFERS. drinks & food gaat met het merk COMMANDERS ver over de grens: COMMANDERS is marktleider in Zuid Korea.

SCHIEDAM, 9 november 2005

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot

P.L. Batenburg
President-Directeur

DISTILLEERDERIJ M. DIRKZWAGER B.V.
Postbus 12
3100 AA Schiedam

Tel. 010 ­ 426 45 40
Fax 010 ­ 426 85 35
Email dirkzwager@floryn.nl