Persberichten 09/11 middag

Regio 09-11-2005

Lisse/ Hillegom Aankondiging fietscontrole In samenwerking met 3VO en fietsenmaker Mulder organiseren de politieteams Hillegom en Lisse verlichtingscontroles. De verlichtingscontroles zullen plaatsvinden op de vrijdagavonden van 11 en 18 november. In het kader van de landelijke actie Licht aan, daar kan je mee thuis komen en Laat je zien! worden bromfietsers en fietsers gecontroleerd op het voeren van de juiste verlichting. Een fietsenmaker is tijdens de controles aanwezig. Een bestuurder die geen goede verlichting voert kan ter plaatse het licht door de fietsenmaker laten maken. Wordt hiervoor gekozen dan zal er geen proces-verbaal opgemaakt worden. Medewerkers van 3VO zullen aanwezig zijn om de (brom)fietsers te informeren over de noodzaak van goed werkende verlichting.

Leiden Aanrijding tussen bromfietser en auto Na de melding dat er op het kruispunt van de Lammenschansweg met de Tomatenstraat een ongeluk had plaatsgevonden, spoedde de politie zich woensdagmiddag 9 november naar de plaats van het ongeval. Daar troffen zij een slachtoffer aan, die met letsel aan het been en aan de buik overgebracht werd naar het Rijnland Ziekenhuis. Het slachtoffer, een 19-jarige Zoetermeerse, was als bestuurder van een bromfiets even daarvoor door een personenauto aangereden. De automobiliste, een 37-jarige Leidse, was vanuit de Tomatenstraat de Lammenschansweg opgereden en had de bromfietsster die op het kruisende fietspad reed over het hoofd gezien.

Alphen aan den Rijn Aanrijding tussen fiets en auto Op woensdag 9 november, omstreeks 08.00 uur, haastten agenten zich naar de President Kennedylaan, waar een aanrijding tussen fietsster en een automobilist had plaatsgevonden. De automobilist, een Alphenaar van 86-jaar, reed over de Aalhorst, in de richting van de President Kennedylaan. Op het kruispunt met de Kennedylaan verleende hij geen voorrang aan een fietsster die op het kruisende fietspad reed. De fietsster, een 24-jarige Boskoopse, viel en heeft vermoedelijk een hersenschudding opgelopen. Zij is per ambulance overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Alphen a/d Rijn vervolg Aanhouding na diefstal telefoon De politie berichtte 8 november dat zij een 16-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn aan hadden gehouden. Hij wordt er van verdacht op maandag 12 september tijdens schoollessen een mobiele telefoon van een schoolgenoot te hebben gestolen. Dit gebeurde op een scholengemeenschap aan de Anna van Burenlaan. De politie kwam de verdachte op het spoor na de aangifte van de benadeelde. De verdacht heeft inmiddels aan de politie verklaard, de mobiele telefoon inderdaad gestolen te hebben. Een tweede verdachte is naar aanleiding van zijn verklaringen aangehouden, een 17-jarige Alphenaar. De 16-jarige zou de gestolen telefoon doorverkocht hebben aan deze 17-jarige. Beiden zijn in verzekering gesteld zolang het onderzoek loopt.

Roelofarendsveen Aanrijding tussen auto en tractor Een 24-jarige vrouw uit Roelofarendsveen is op woensdag 9 november, omstreeks 07.10 uur, in botsing gekomen met een tractor. De vrouw reed in een personenauto op de Sotaweg. Uit tegenovergestelde richting kwam een tractor aanrijden, bestuurd door een 20-jarige man uit Warmond. De vrouw heeft niet voldoende rechts gehouden waardoor zij tegen de tractor aanbotste. Zij kwam vervolgens tegen een aan de zijkant van de weg geparkeerde auto tot stilstand. Per ambulance is zij overgebracht naar het ziekenhuis waar zij een nacht ter observatie zal moeten verblijven.

--- einde berichten ---