Gemeente Amerongen


Officiële bekendmakingen

VERLEENDE BOUWVERGUNNINGEN

Reguliere bouwvergunning

· 20050116, het vergroten en uitbreiden van de woning, Lekdijk 18A, verzenddatum 19 oktober 2005.

VERLEENDE MONUMENTENVERGUNNINGEN

Monumenten vergunning

· 20050079, het gedeeltelijk veranderen van de gevels en het plaatsen van een trap, Utrechtsestraatweg 41, verzenddatum 13 oktober 2005.
· 20050134, het verbouwen van een tabaksschuur, Bergweg 5A, verzenddatum 13 oktober 2005.

N.B.
Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokkenen hiertegen gedurende zes weken ingaande de dag na die van verzending een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Amerongen.

Indien onverwijlde spoed dat vereist, kan de indiener van een bezwaarschrift een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Utrecht, sector bestuursrecht, Postbus 13023, 3507 LA UTRECHT.

KAPVERGUNNING

Burgemeester en wethouders hebben kapvergunning verleend voor:
· Jachtlaan 9 te Amerongen, voor het kappen van 1 spar, zonder herplantplicht.
Verzenddatum : 19 oktober 2005.

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken hiertegen gedurende zes weken, ingaande de dag na die van verzending een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van Amerongen.

VERLEENDE GEBRUIKSVERGUNNING

Burgemeester en wethouders van de gemeente Amerongen hebben een gebruiksvergunning verleend voor het Bouwwerk Sporthal De Ploeg, gelegen op het perceel Burg. W. Martenslaan 25 te Amerongen. In het pand mogen niet meer dan 1056 personen gelijktijdig verblijven.
Verzenddatum 18 oktober 2005.

VOORBEREIDINGSBESLUIT

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 17 oktober 2005 besloten om op grond van artikel 21 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening te verklaren dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het gebied behorende bij het perceel Gasthuisstraat 7 te Amerongen. De gemeenteraad heeft tevens verklaard dat dit besluit in werking treedt op de dag na de bekendmaking hiervan.
Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, hiertegen binnen zes weken na verzenddatum een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Amerongen.

VOORBEREIDINGSBESLUIT (MOLENTERREIN)

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 17 oktober 2005 besloten om op grond van artikel 21 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening te verklaren dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het gebied, kadastraal bekend gemeente Amerongen, sectie D, nummers 2910, 4811, 5641 en 5804. De gemeenteraad heeft tevens verklaard dat dit besluit in werking treedt op de dag na de bekendmaking hiervan. Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, hiertegen binnen zes weken na verzenddatum een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Amerongen.

VOORNEMEN VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN AMERONGEN KOM

De gemeenteraad van Amerongen heeft in de vergadering van 17 oktober 2005 het voornemen uitgesproken om met toepassing van artikel 19 lid 1 van de Wet op Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Amerongen Kom voor het uitbreiden van de Wilhelminaschool op het perceel Gasthuisstraat 7 te Amerongen. De vrijstelling is nodig, omdat de uitbreiding in de bestemmingen Erf en Tuin en onbebouwd erf is gesitueerd. Binnen deze bestemmingen is bebouwing ten dienste van een school niet toegestaan.

De aanvraag zal vanaf 28 oktober 2005 gedurende 6 weken ter inzage liggen bij de balie van de afdeling Bouw- en woningtoezicht in het gemeentehuis van Amerongen.
Gedurende deze termijn kan een ieder ten aanzien van de voorgenomen vrijstelling schriftelijk of mondeling hun zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders naar voren brengen. De ingediende zienswijzen worden bij de besluitvorming betrokken. Wanneer u mondeling uw zienswijzen kenbaar wenst te maken, dan kunt u contact opnemen met mevrouw A. Gijzel, telefoonnummer 0343-469628

WET MILIEUBEHEER
Algemene wet bestuursrecht

Aanvraag en ontwerpbeschikking

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende aanvraag om een milieuvergunning en ontwerpbeschikking ter inzage liggen:


· De Grift 13 te Overberg. De aanvraag is ingediend door C.A. van de Wetering en betreft een revisievergunning voor een vleeskalverhouderij.
De ontwerpbeschikking strekt tot verlening van de gevraagde vergunning onder voorschriften.

Het ontwerp van het te nemen besluit, met de daarop betrekking hebbende stukken die redelijkerwijs nodig zijn voor een beoordeling van het ontwerp, liggen gedurende zes weken ter inzage, vanaf 28 oktober 2005 tot en met 8 december 2005. Tevens kunnen de stukken gedurende die periode op verzoek tenminste gedurende drie aaneengesloten uren per week buiten de werkuren worden ingezien. Tot en met 9 december 2005, kan een ieder schriftelijk of mondeling gemotiveerde zienswijzen tegen de ontwerpbeschikking kenbaar maken bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Amerongen, p/a Milieudienst Zuidoost-Utrecht, Postbus 461, 3700 AL Zeist (bezoekadres Laan van Vollenhove 3211 te Zeist). Degene die zienswijzen kenbaar maakt, kan verzoeken zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Dit verzoek moet tegelijkertijd met de zienswijzen bij de Milieudienst worden ingediend. Gedurende de inzagetermijn kan een ieder verzoeken om een gedachtewisseling over de ontwerpbeschikking. Wij verzoeken u daarvoor contact op te nemen met de Milieudienst Zuidoost-Utrecht, telefoon (030) 69 99 500. Tijdens deze gedachtewisseling kunnen mondelinge zienswijzen kenbaar gemaakt worden. Wij vragen u uiterlijk 4 weken na de publicatiedatum hiertoe een verzoek te doen. De aanvrager kan in de gelegenheid worden gesteld om hierbij aanwezig te zijn of te reageren op de ingebrachte zienswijzen.

Beschikking

Burgemeester en wethouders hebben het volgende besluit genomen:


· Lekdijk 1 te Amerongen. De aanvraag is ingediend door L.T. Putman en betreft een revisievergunning voor een paardenhouderij en fokkerij en pensionstalling. De vergunning wordt onder voorschriften verleend. De beschikking is ten opzichte van de ontwerpbeschikking niet gewijzigd.

De beschikking met de daarop betrekking hebbende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage, vanaf 28 oktober 2005 tot en met 8 december 2005. Tevens kunnen de stukken gedurende die periode op verzoek tenminste gedurende drie aaneengesloten uren per week buiten de werkuren worden ingezien.
Gedurende zes weken na de dag dat de beschikking ter inzage is gelegd staat bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep open voor belanghebbenden.

Het beroepschrift moet voor 9 december 2005 worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE s Gravenhage.
Tegelijkertijd met of na het instellen van het beroep kan worden verzocht om een voorlopige voorziening te treffen op grond van artikel 36 en 37 Wet op de Raad van State juncto artikel 8:81 Algemene wet bestuursrecht. Daartoe moet een verzoek worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het griffierecht bedraagt 138,- voor individuele personen en 276,- voor rechtspersonen.

Inzage van stukken

De desbetreffende stukken kunnen gedurende de inzagetermijn op verzoek kosteloos worden ingezien bij:

· de Milieudienst Zuidoost-Utrecht, Laan van Vollenhove 3211 in Zeist (iedere werkdag van 8.30 - 12.30 uur en 13.30 - 17.00 uur)
· de gemeente Amerongen, sector GGZ, Hof 1 in Amerongen (iedere werkdag van 09.00 tot 12.00 uur).
Een kopie-exemplaar van de stukken wordt tegen vergoeding van de werkelijk gemaakte kosten verstrekt.

Voor informatie: Milieudienst Zuidoost-Utrecht, telefoon (030) 69 99 500/528/536.