Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Geavanceerde WOW-informatieservice garandeert succesvolle communicatie op spelen

Samsung levert 8.000 mobiele telefoons voor Olympische Winterspelen Turijn 2006

Delft, 9 november 2005 - Samsung heeft voor de Olympische Winterspelen van 2006 het aantal officiële mobiele telefoons voor de spelen verhoogd tot 8.000 exemplaren. De speciale Samsung D600-toestellen zijn bedoeld als ondersteuning voor de organisatoren, stafleden, vrijwilligers, atleten en media, om de communicatie bij de spelen zo snel, efficiënt en succesvol mogelijk te laten verlopen.

Over minder dan 100 dagen beleven sportfans vanuit de hele wereld de start van de Olympische Winterspelen 2006 in Turijn. Samsung Electronics is wereldwijd Olympisch Equipment Product Partner voor draadloze telecommunicatie en Presenting Partner van de Olympische fakkeltocht in Turijn. Met de levering van de D600-toestellen voor de Olympische Winterspelen geeft Samsung de sterkste communicatieondersteuning ooit.

De D600 is het meest recente paradepaardje van Samsung, dat speciaal voor de spelen is uitgerust met de allernieuwste mobiele informatieservice: Wireless Olympic Works (WOW). Deze service voorziet officials van cruciale, tot op de laatste minuut bijgewerkte (nieuws)informatie en diensten, om de Olympische Spelen soepel te laten verlopen.

De leiding heeft aan de hand van deze mobiele telefoons toegang tot wedstrijdschema's en -resultaten, zodat deze direct aangepast kunnen worden. Ook kan de leiding biografieën van medaillewinnaars ontvangen, weersvoorspellingen krijgen en met een aantal personen tegelijkertijd berichten van het hoofdkantoor van TOROC doorgeven aan mensen in het veld. TOROC (Torino Organising Committee for the Olympic Winter Games) organiseert de spelen in Turijn.

Als Presenting Partner van de Olympische fakkeltocht in Turijn 2006 biedt Samsung meer dan 1.900 mensen uit de hele wereld de kans om mee te lopen als fakkeldrager en daarmee de Olympische vlam in handen te hebben. De onderneming selecteerde uit duizenden fanatieke (amateur)sporters een aantal inspirerende personen die de Olympische gedachte belichamen. Deze sporters reageerden op verschillende oproepen om als fakkeldrager mee te lopen in de Olympische fakkeltocht.

De Olympische fakkeltocht begint 8 december 2005 in Rome, waar meer dan 10.000 deelnemers aan de tocht de Olympische vlam 11.300 kilometer lang dragen, voordat de vlam 10 februari arriveert bij de openingsceremonie in Turijn. Samsung selecteerde ook tien fakkeldragers uit Nederland, die de Olympische vlam zondag 29 januari dragen door Milaan. Het is voor het eerst dat Samsung ook de speciale WOW-mobiele informatieservice levert ter ondersteuning van de organisatoren van de fakkeltocht.

In Piazza Solferino, het hart van het historische stadscentrum van Turijn, start Samsung in december met de bouw van het Olympic Rendezvous at Samsung (OR@S), een aantrekkelijk paviljoen met meer dan 2,1 miljoen Olympische toeschouwers sinds de ingebruikname bij de Olympische Spelen in Sydney in 2000. Het OR@S beschikt over een toeschouwerscentrum, waar fans bijzondere tentoonstellingen kunnen bijwonen en dagelijks van live entertainment genieten. Ook kunnen zij daar Samsungs meest recente, draadloze apparaten en mobiele telefoons bewonderen.

Fans krijgen er de kans Olympische atleten te ontmoeten, inclusief skilegende Alberto Tomba uit Italië, Samsungs Global Athlete Ambassador en huidige atleten, die bij de Winterspelen zelf in actie komen. Het OR@S herbergt ook het populaire Athlete Center, een privéhuis op locatie waar Olympische atleten met hun gezinnen bij elkaar kunnen zijn en gratis kunnen telefoneren met vrienden thuis. Het OR@S in Turijn zal het grootste paviljoen worden dat Samsung ooit heeft gebouwd voor een evenement.

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd toonaangevend in geheugenchips, telecommunicatie, digitale media en digitale convergentietechnologie en behaalde in 2004 een totale omzet van US$ 55,2 miljard en een nettowinst van US$ 10,3 miljard. Bij de onderneming zijn 113.000 medewerkers actief op 90 locaties in 48 landen. Samsung bestaat uit vijf business units: Digital Appliance Business, Digital Media Business, LCD Business, Semiconductor Business en Telecommunication Network Business. De Koreaanse onderneming is 's werelds grootste fabrikant van kleurenbeeldschermen, kleurentelevisies, geheugenchips en TFT-LCD displays en is een van de snelst groeiende merken ter wereld. In de Benelux brengt Samsung Electronics telecommunicatieproducten, PC-randapparatuur, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten op de markt. Bij Samsung Electronics werken 140 personen, van wie 95 op de vestiging in Delft en 45 in het Belgische Wommelgem. Meer informatie over Samsung is te vinden op www.samsung.nl.