Gemeente Delft

Persbericht
Woensdag 9 november 2005

Winnares tronenwedstrijd Kim van Hooijdonk op Jeugdjournaal

Dit weekend werd de 10-jarige (klopt dat?) Kim van Hooijdonk in BacinolEXPO uitgeroepen als winnares van de de Delftse kinderwedstrijd:Troontjes voor Amalia. De tweede prijs was voor de schommeltroon van Tim Mechielsen. Long Nguyen eindigde met zijn kleurentroon op de derde plaats. 's Avonds waren de prijswinnaars te zien in het NOS Jeugdjournaal. De kindertronen maken deel uit van de expositie 25 tronen voor Beatrix. De expositie is tot 4 december gratis te bezoeken in BacinolEXPO aan de Wateringsevest.

BacinolEXPO organiseerde in samenwerking met de VAK, Centrum voor de Kunsten naar aanleiding van de koninklijke expositie 25 Tronen voor Beatrix de Delftse kinderwedstrijd:Troontjes voor Amalia. Uit 500 tekeningen van kinderen uit groep 6, 7 en 8 werden in september tien ontwerpen geselecteerd. Deze ontwerpen zijn door de jonge kunstenaars zelf in 3D uitgevoerd. De tien troontjes zijn de komende maand te zien bij BacinolEXPO.

De dolfijnentroon van Kim van Hooijdonk (groep 7, Vrije School Widar) is door de jury tot winnaar verkozen vanwege de mooie vertaling van haar tekening. De jury bedacht dat op de troon lekker gezeten kon worden door Amalia, door de zithouding en de zachte stof. Wel vroeg de jury zich af of Amalia in deze schommelende troon niet al te snel in slaap zou kunnen vallen. De eerste prijs bestond uit een trofee en een kadobon van E 50,00 voor een bekende speelgoedzaak. Kim maakte dit ontwerp omdat zij zelf gek is op dolfijnen. Op de vraag of zij de troon eventueel aan Amalia zou willen schenken, gaf ze als antwoord dat ze hem liever zelf zou willen houden.

Gedurende de feestelijke middag was een team van het NOS Jeugdjournaal aanwezig. Zij stelden de kinderen vragen over hun troontjes en filmden de prijsuitreiking. Zondagavond waren alle activiteiten van die middag nogmaals terug te zien in de uitzending.

De expositie 25 Tronen voor Beatrix is door middel van de kinder-prijsuitreiking officieel geopend. De expositie is vanaf woensdag 9 november voor publiek geopend t/m 4 december 2005, locatie: BacinolEXPO, Wateringsevest 38 te Delft. Openingstijden: elke woensdag t/m zondag van 12:00 tot 17:00 uur. Voor meer informatie www.bacinolexpo.nl