2e persbericht van woensdag 9 november 2005

Eindhoven 09-11-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Auto met postpakketten weggenomen

Vanaf de Grebbeberglaan is woensdag rond 12.15 uur een bestelauto van het merk Fiat, type Ducato, met het kenteken 85-BT-XR weggenomen. De bestuurder bracht even een pakketje naar een adres aan de Grebbeberglaan. Hij liet de sleutels op het contact zitten en toen hij het pakket had afgeleverd, zag hij dat de auto was weggenomen. In de auto lagen nog ongeveer 100 pakketten.

Veldhoven: Verdachte van aanranding / verkrachting bekent meerdere zaken

De 18-jarige Veldhovenaar die op zondag 30 oktober als verdachte van verkrachting van een oudere vrouw is aangehouden, heeft meerdere zaken bekend (zie ook 2e persbericht van maandag 31 oktober 2005). De man bekende twee verkrachtingen en meerdere schennisplegingen, allemaal gepleegd in de Veldhovense wijk dEkker. Hij bekende ook dat hij meerdere keren heeft geprobeerd bij oudere vrouwen de woning binnen te dringen met de bedoeling hen aan te randen of te verkrachten. De man zou hiermee al ongeveer anderhalf jaar actief zijn. Hij zit nog vast.

Best: Inbraak

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken bij een bedrijf aan de Maas in Best. Met een steen werd een ruit vernield. Er zijn twee flatscreenmonitoren en een geldkistje met een paar honderd euro gestolen.

Son: Jongen aangehouden na bedreigen moeder

De politie heeft woensdagmiddag rond 13.00 uur een 17-jarige jongen aangehouden in zijn woning in Best. Hij zou zijn 48-jarige moeder de laatste tijd geregeld hebben bedreigd en mishandeld. Ook woensdagmiddag zou dat weer het geval zijn geweest. De gewaarschuwde politie heeft de jongen aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Deurne: Inbraak in horecazaak

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een horecazaak aan de Blasiusstraat. Er werden een geldlade met ongeveer 25 euro en enkele kratjes bier weggehaald. Uit de achterdeur is een ruit weggehaald.