Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 9 november 2005

Politie treft softdrugs aan

BERGEN OP ZOOM: De politie controleerde maandagmiddag een auto met Frans kenteken op de Rijksweg A4. De bestuurder betrof een 29-jarige inwoner van het Franse Wasquehal. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en een identiteitsbewijs. Bij controle van de auto trof de politie onder de stoel ongeveer 250 gram hennep aan. De auto van de verdachte is daarop inbeslaggenomen en de man is aangehouden. Na verhoor en met een dagvaarding op zak is de man heengezonden.

Winkeldiefstal

BERGEN OP ZOOM: Een 38-jarige inwoner van Bergen op Zoom is maandagavond aangehouden nadat hij zich schuldig had gemaakt aan winkeldiefstal. De man had even daarvoor uit een winkel aan het Zonneplein een drietal flessen parfum meegenomen. De man is met een dagvaarding naar huis gezonden.

Politie houdt drie verdachten aan voor bezit softdrugs

BERGEN OP ZOOM: Een 18- en een 19-jarige inwoner van België zijn dinsdagavond door de politie aangehouden nadat zij werden gecontroleerd op het bezit van softdrugs. De politie had gezien dat het tweetal uit een smartshop was gekomen aan de Korneel Slootmanslaan. Toen zij het tweetal controleerde bleken zij in het bezit te zijn van een hoeveelheid sofdrugs bestaande uit een tiental gram hennep en een aantal joints. Na verhoor zijn de verdachten met een boete van elk Euro 260 heengezonden.
Later die avond werd een 21-jarige man uit Bergen op Zoom gecontroleerd toen deze een pand in de binnenstad had bezocht waarvan de politie vermoedde dat er drugs aanwezig zouden zijn. Na een kort bezoek reed de verdachte met zijn auto weg. De politie kon hem echter op korte afstand van het pand staande houden. Bij controle bleek dat hij ruim 500 gram weed bij zich had. Op grond hiervan werd door de politie een onderzoek in de woning ingesteld. In de woning werd in totaal bijna 14 kilo weed en hashish aangetroffen. De man is aangehouden en in verzekering gesteld. Hij zal vrijdag voorgeleid worden bij de rechter-commissaris. Zowel het geld dat de man bij zich had, als de auto waarmee hij reed werd in beslaggenomen.

Mishandeling door schoolgenootjes

OUDENBOSCH: Een 15-jarig meisje uit Oudenbosch heeft woensdag bij de politie aangifte van mishandeling gedaan. Het meisje is in de gang van de school door twee vrouwelijke schoolgenootjes geslagen en op de grond gegooid, waarna ze bovendien tegen haar hoofd werd geschopt.

Politie controleert op snelheid

ROOSENDAAL: Door het verkeershandhavingsteam is maandag tussen 15.00 en 22.00 uur gecontroleerd op snelheid op de Antwerpseweg. In totaal passeerde 4279 bestuurders de controle. 198 bestuurders waren in overtreding op het traject Roosendaal richting Nispen waar 100 km per uur is toegestaan. Op het gedeelte van de Antwerpseweg waar vanuit Nispen naar Roosendaal 70 km per uur is toegestaan, passeerde 2163 bestuurders de controle. Hier bleek een 586-tal bestuurders in overtreding te zijn. Daarbij was 144 km per uur de hoogst gemeten snelheid.

Poging inbraak winkel

ST WILLEBRORD: In de nacht van maandag op dinsdag is er ingebroken in een winkel aan de Dorpsstraat. Omstreeks 00.45 uur kwam er een inbraakalarm binnen bij de alarmcentrale. Ter plaatse gekomen bleek dat een grote ruit aan de achterzijde van het pand was ingeslagen. De daders zijn in het pand geweest. Een aantal dozen zijn opengemaakt maar er is niets meegenomen.

Auteur: Nicolette Bovenhorst