Persberichten woensdag 9 november

's-Hertogenbosch 09-11-2005

Eerste persberichten politie Brabant-Noord

Veroorzaker geluidsoverlast aangehouden
s-Hertogenbosch In de nacht van dinsdag op woensdag is een 34-jarige bewoner van een pand aan het Carolushof in s-Hertogenbosch aangehouden na het veroorzaken van geluidsoverlast. Uit de woning kwamen stemgeluiden en luide muziek. Toen de agenten de man daarop aanspraken schold hij hen uit. Hij is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Veelpleger aangehouden voor dealen drugs
s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag is op de Sint-Josephstraat in s-Hertogenbosch een 27-jarige Bossche veelpleger op heterdaad aangehouden. De man wordt er van verdacht cocaïne te hebben verkocht aan een 33-jarige man uit Beekbergen en een 28-jarige Bossche. Bij zijn aanhouding probeerde de man zich te verzetten en moesten de agenten dreigen met het gebruik van pepperspray. Hij had negen bolletjes cocaïne bij zich. De veelpleger is inmiddels inverzekeringgesteld. De twee kopers zijn aangehouden en na verhoor in vrijheid gesteld.

Man aangehouden voor bezit mes
s-Hertogenbosch Dinsdagavond is op de Onderwijsboulevard in s-Hertogenbosch een 29-jarige man aangehouden voor de Wet Wapens en Munitie. Agenten zagen dat de man een keukenmes in zijn broeksband droeg. Hij is aangehouden en het mes is in beslag genomen.

Rijden onder invloed
s-Hertogenbosch In de nacht van dinsdag op woensdag is een 23-jarige bestuurder uit Vught op de Boschdijkstraat in s-Hertogenbosch aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol in een auto. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Man aangehouden voor baldadigheid
s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag is op de Pensmarkt in s-Hertogenbosch een 38-jarige man uit Rosmalen aangehouden voor baldadigheid. De man uitte zijn onvrede omdat hij niet naar zijn zin geholpen werd bij een viskraam en spuugde tegen de vitrine. Agenten hebben hem daarop aangehouden voor baldadigheid.

Man rijdt tegen lantaarnpaal
s-Hertogenbosch Dinsdagavond is een 56-jarige Vlijmenaar met zijn auto op de Hoeflaan in s-Hertogenbosch tegen een lantaarnpaal aangereden en gewond geraakt. Uit onderzoek door ambulancepersoneel bleek dat het slachtoffer diabetespatiënt was en een hypo had gehad. De man had vermoedelijk een gebroken sleutelbeen en is per ambulance overgebracht naar het Jeroen Boschziekenhuis.

Bedreiging met mes
Veghel Op de Lingestraat in Veghel heeft de politie dinsdagmiddag een 35-jarige man in zijn woonplaats aangehouden omdat hij verdacht wordt van bedreiging van zijn 38-jarige buurman. De verdachte had met een mes voor de woning van het slachtoffer gestaan en bedreigingen geuit. De verdachte is in verzekering gesteld.

Man met drugs aangehouden
Uden Dinsdagavond heeft de politie op de Sint Janstraat in Uden een 23-jarige man uit Zeeland aangehouden in het kader van de Opiumwet. De man reed op een scooter die niet voorzien was van een gele of oranje plaat en kreeg een stopteken van de politie. Tijdens de controle bleek dat de man in bezit was van een zakje wiet en 98 (vermoedelijk) XTC-pillen. De man is ingesloten voor nader verhoor en de drugs is in beslag genomen.

Poging diefstal met geweld
Oss Dinsdagmiddag heeft de politie op het Jurgsplein in Oss een 20-jarige vrouw in haar woonplaats aangehouden. Zij wordt verdacht van een poging diefstal met geweld.
Met een smoes wist de verdachte zich toegang te verschaffen tot een woning in de Tollenstraat. Eenmaal binnen probeerde de verdachte de handtas van de 74-jarige bewoonster te stelen. Dit lukte de verdachte niet, waarna zij wegvluchtte. Zij kon even later worden aangehouden dankzij het opgegeven signalement. De verdachte is in verzekering gesteld.

Winkeldief aangehouden

Oss Dinsdagmiddag heeft de politie in een winkel aan de Walstraat een 14-jarige meisje in haar woonplaats aangehouden. Zij had getracht om een setje armbanden en een ring te stelen (totale waarde 12 euro), maar werd betrapt door het winkelpersoneel. Het meisje komt in aanmerking voor een alternatieve werkstraf via Bureau HALT.

Snelheidsduivel had nog boetes open staan

Oeffelt De politie heeft dinsdagmiddag op de Hapseweg in Oeffelt een 31-jarige bestuurder uit Nijmegen bekeurd die 125 km/uur reed, waar slechts 80 km/uur is toegestaan. Tijdens de controle bleek dat de bestuurder nog 770 euro aan boetes open had staan. Omdat hij deze niet kon of wilde betalen, is hij ingesloten om zijn straf uit te zitten.

Getuigenoproep:

Doorrijden na aanrijding op A73
Beers (NB) Op de A73 heeft woensdagochtend omstreeks 06.40 uur ter hoogte van Beers een verkeersongeval plaatsgevonden waarbij de veroorzaker, de nog onbekende bestuurder van een rode personenauto, is doorgereden na de aanrijding. Bij deze aanrijding raakte niemand gewond.
De bestuurder van de rode auto reed achter een vrachtwagen op de rechterrijstrook en wilde deze gaan inhalen. Hij voegde vervolgens in naar links, waar op dat moment een 25-jarige Nijmegenaar reed. Om een aanrijding te voorkomen, stuurde de Nijmegenaar naar links en kwam met zijn auto tegen de vangrail. Vervolgens stuurde hij naar rechts en botste tegen de vrachtwagen om even later op de rechterrijstrook tot stilstand te komen. De vrachtwagenchauffeur stopte, maar de bestuurder van de rode personenauto reed door.
De politie verzoekt getuigen, die meer kunnen vertellen over deze rode auto, contact op te nemen met de politie Land van Cuijk en te bellen naar 0900-8844.

Tweede persberichten Politie Brabant-Noord

Hennepkwekerij aangetroffen in souterrain winkel s-Hertogenbosch De politie heeft woensdagmiddag in het souterrain van een winkelpand aan de Copernicuslaan een professioneel ingerichte hennepkwekerij aangetroffen met 650 jonge hennepplanten. De politie kwam de kwekerij op het spoor naar aanleiding van klachten uit de buurt met betrekking tot stankoverlast en overlast door gezoem van ventilatoren. Essent kwam ter plaatse en constateerde dat de stroom illegaal werd afgetapt. De planten en bijbehorende apparatuur zijn door de politie in beslag genomen.
Tegen de 34-jarige eigenaar van het winkelpand is proces-verbaal opgemaakt.

Bosschenaar met drugs aangehouden
s-Hertogenbosch Op de Stationsweg heeft de politie woensdagochtend een 21-jarige Bosschenaar aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. De man was in het bezit van 22 XTC-pillen, twee gripzakjes met weed en een klapmes. De verdachte is in verzekering gesteld. De drugs en het mes zijn in beslag genomen.

Insluiper aangehouden
s-Hertogenbosch De politie heeft woensdagmiddag een 38-jarige Bosschenaar aangehouden op de Sonneveld. Hij wordt verdacht van poging diefstal uit een woning.
De man was een woning aan de Vughterstraat binnengeslopen, maar werd betrapt door de bewoonster (leeftijd onbekend), waarna hij wegvluchtte. Aan de hand van het opgegeven signalement kon de Bosschenaar even later worden aangehouden. Hij is voor nader verhoor ingesloten in het politiebureau aan de Vogelstraat.

Vrouw met hondje gewond na aanrijding
Boxtel Op de Baroniestraat is woensdagmiddag een 76-jarige vrouw in haar woonplaats gewond geraakt, nadat zij met haar hondje de weg overstak en vervolgens door een 19-jarige automobilist uit Boxtel werd aangereden. De vrouw is met haar verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in s-Hertogenbosch. Haar hondje is door passanten naar een dierenarts in Boxtel gebracht en maakt het goed. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Auto-inbreker aangehouden
Uden - Op de Morel in Uden heeft de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een 38-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht die nacht in meerdere autos te hebben ingebroken. Ook wordt de Eindhovenaar verdacht van diefstal of heling van een fiets die op 20 oktober werd gestolen. De politie onderzoekt de zaak.

Winkeldief aangehouden
Oss Woensdagmiddag heeft de politie op de Frankenweg een 59-jarige Ossenaar aangehouden voor winkeldiefstal. De man had een fietscomputer van 30 euro in zijn jaszak gestoken en was vervolgens zonder deze af te rekenen langs de kassa gelopen. De man werd betrapt toen hij door de beveiligingspoortjes naar buiten liep. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.