Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District NW-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE


09 november 2005


Doornspijk - Drankrijder moet rijbewijs inleveren

Een 29-jarige automobilist uit Doornspijk belandde door onbekende oorzaak in de berm waardoor zijn auto kantelde. Het ongeval gebeurde op dinsdag (08-11) rond 17.45 uur op de Glindeweg. De man werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat de man alcohol had genuttigd werd er in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. De uitslag is over enkele dagen bekend. Zijn rijbewijs werd ingenomen en de politie maakt proces-verbaal op. De auto werd weggesleept door een bergingsbedrijf.


Harderwijk - Kop-staartbotsing op afrit snelweg

Een 35-jarige automobilist uit Nunspeet nam vanaf de A28 de afslag Harderwijk/Lelystad en kwam tot de ontdekking dat de rij auto's voor hem stilstond. Hij botste op de auto voor hem, bestuurd door een 37-jarige automobilist uit Hattem, die aan de aanrijding nekklachten overhield. Beide auto's raakten beschadigd.


Heerde - Drankrijdster

Een 57-jarige automobiliste uit Heerde bleek bij een politiecontrole op dinsdagmorgen
(08-11) omstreeks 10.50 uur op de Kanaaldijk onder invloed van alcohol. Ze blies 0,75 promille. De politie maakt proces-verbaal op.

Nunspeet - Politie controleert rijgedrag (brom)fietsers
De politie heeft op dinsdag (08-11) nav van klachten van het publiek op meerdere plaatsen in Nunspeet een verkeerscontrole uitgevoerd.
De controles spitsten zich toe op het rijgedrag van fietsers, het voeren van fietsverlichting en de snelheid van de bromfietsen.
De schoolgaande jeugd kreeg extra aandacht en werd op het traject Nunspeet-Elspeet gecontroleerd en in de gaten gehouden door de politie met scooters, motoren en een opvallende politieauto.
De scholieren klaagden dat het fietspad tussen genoemde plaatsen slecht begaanbaar was door vallend blad waarop de politie contact opnam met de gemeente die onmiddellijk actie toezegde.
De politie heeft 9 bestuurders bekeurd voor :
2x reminrichting bromfiets
1x constructiesnelheid bromfiets
2x rijden door rood licht
2x niet op eerste vordering tonen rijbewijs
2x niet dragen autogordel
Een dergelijke actie zal de komende maanden, al dan niet aangekondigd, worden herhaald.

EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58


---- --