Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 1 november 2005
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng

1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 25 oktober 2005. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig vastgesteld met inachtneming tweetal correcties.
2. Verzoek om ontheffing om op zaterdag 12 november 2005 met een touringcar over Gein Zuid te rijden.
Toelichting:
Op 11 oktober 2005 heeft de heer R. Leemans namens het Platform tegen A6 - A9 een verzoek ingediend om op zaterdag 12 november 2005 met een touringcar vanaf station Abcoude via Gein Zuid naar Driemond te rijden. Aangezien op Gein Zuid een breedtebeperking geldt is ontheffing nodig om met de touringcar over Gein Zuid te mogen rijden. Aan een dergelijke ontheffing zijn legeskosten van 50,75 verbonden. Ambtelijk advies:
De ontheffing verlenen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Klacht heer Van Diest over raadslid Van Schaik. Ambtelijk advies:
De klacht niet verder in behandeling nemen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode

1. Principe verzoek tot het bouwen van een berg-/stallingsruimte op het perceel Winkeldijk 30a, camping Ons ideaal.
Toelichting:
Ten behoeve van het beheer en onderhoud van de camping is het noodzakelijk een berging- annex stallingruimte te hebben. De huidige zeecontainers die voor dit doel werden gebruikt zullen worden verwijderd. Het principe verzoek past niet in het geldende bestemmingsplan. De situering van het gebouw past wel in de situatie op basis waarvan een vrijstelling is verleend voor de herstructurerering en het vergroten van het aantal standplaatsen op de camping. In de directe omgeving zijn meer hooibergachtige gebouwen opgericht voor berging of zwembad. Ambtelijk advies:
Medewerking verlenen door toepassing van artikel 19, lid 1 WRO. De raad voorstellen te verklaren dat een bestemmingsplan in voorbereiding is en het verlenen van de vrijstelling aan uw college te delegeren.
B&W-besluit:
Wordt aangehouden.

---


2. 1e begrotingswijziging 2006 Milieudienst Noord-West Utrecht. Toelichting:
De gemeente Abcoude vraagt al jaren meer uren van de Milieudienst dan de contracturen. Deze meervraag wordt veroorzaakt door projecten en ruimtelijke ontwikkelingen binnen de gemeente en deze uren worden ook gedekt uit de budgetten voor deze projecten. Door de meervraag vindt er elk jaar een afrekening achteraf plaats. De uren worden dan op de betreffende projecten geboekt. Door de begrotingswijziging van de Milieudienst worden de projecturen beter zichtbaar en kan de milieudienst een betere planning van de in te zetten uren maken. Ambtelijk advies:
De raad voorstellen conform bijgevoegd raadsvoorstel de 1e begrotingswijziging 2006 van de Milieudienst Noord-West Utrecht voor kennisgeving aan te nemen en zodoende geen zienswijze in te dienen bij het Dagelijks Bestuur van de Milieudienst. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Advies van de commissie bezwaarschriften m.b.t. bezwaren tegen de beslissing bouwvergunning te verlenen voor het veranderen van een woning in berging en het oprichten van een woonhuis op het perceel Zuwe 17A te Baambrugge. Toelichting:
Dit bezwaarschrift is ter advisering in handen gesteld van de commissie bezwaarschriften en behandeld tijdens de openbare zitting van de commissie van 12 september 2005. De commissie adviseert uw college in haar schriftelijk advies: betrokkenen in hun bezwaren ontvankelijk te verklaren; het bestreden besluit te herroepen.
Ambtelijk advies:
Conform het advies van de commissie bezwaarschriften de appelanten in hun bezwaren ontvankelijk verklaren en in heroverweging de gevraagde vergunning weigeren. In overleg met betrokkenen (aanvraagster en bezwaarden) kan worden bezien op welke wijze aan het veranderen c.q. vergroten van de woning kan worden meegewerkt. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Standpunt bepalen met betrekking tot de bedrijfsvergroting voor de melkrundveehouderij van de heer G.S. Bakhuisen, Gein Noord 43 te Abcoude. Toelichting:
Het bouwplan past in zowel het geldende als het toekomstige bestemmingsplan Buitengebied. Ook de Milieuvergunning kan worden verleend wanneer uitgegaan wordt van een categorie III situatie. In verband met de lange realisatie termijn wordt voorgesteld een handhavingsprocedure op te starten ter zekerstelling van een beperkte gedoogtijd conform het voorstel uit bijgevoegde gespreksnotitie van 29 september 2005.
Ambtelijk advies:
Medewerking verlenen met toepassing van de voorgestelde procedure. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder Y.M.G. van den Heerik

---

PORTEFEUILLE: wethouder E. Doorn


1. Verzoek om financiële bijdrage van het platform tegen A6-A9. Toelichting:
Het Platform tegen A6-A9 heeft o.a. de gemeente Abcoude verzocht om een financiële bijdrage voor een manifestatie tegen de in studie genomen A6-A9 op zaterdag 12 november 2005. Het platform tegen A6-A9 wordt door de politiek en de gemeenschap van Abcoude breed gedragen. Om die reden wordt geadviseerd een eenmalige financiële bijdrage van 1.000,--, hetzelfde bedrag dat de vereniging Spaar het Gein uit Abcoude heeft ingebracht, toe te kennen uit de post `onvoorzien' ter stimulering van de activiteiten van het platform A6-A9.
Ambtelijk advies:
Het verzoek om een financiële bijdrage voor manifestatie tegen A6-A9 toekennen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 8 november 2005. De secretaris, de loco-burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 1 november 2005
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng

1. Verzoek om toestemming om vanaf het terrein van hoveniersbedrijf D & B Gardenproducts bv, Rijksstraatweg 41a te Baambrugge kerstbomen te mogen verkopen in de periode 7 tot en met 25 december 2005.
Toelichting:
Er is een verzoek om vergunning ingekomen voor de verkoop van kerstbomen vanaf het terrein van hoveniersbedrijf D & B Gardenproducts bv, Rijksstraatweg 41a te Baambrugge in de periode 7 t/m 25 december 2005. Geadviseerd wordt om vergunning te verlenen voor de straatverkoop en ontheffing te weigeren voor de verkoop op zondag.
Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen en verkoop op zondag weigeren. Mandaatbesluit d.d. 24-10-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode

1. Aanvraag lichte bouwvergunning plaatsen tuinberging, Kleiweg 2A, Baambrugge. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 27-10-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Aanvraag lichte bouwvergunning vergroten woonhuis, Amsterdamsestraatweg 2, Abcoude. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 27-10-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---