Gemeente Ermelo


MIDDEN EN KLEIN BEDRIJF ONDERSTEUNT BRANDVEILIGHEID VAN APPARATUUR

Actie elektrische apparatuur
Diegenen die tijdens de Nationale Brandpreventieweek (5-12 november) een elektrisch apparaat kopen bij Scheer & Foppen, Expert, Gamma en Techno-Vision krijgen van verkoopmedewerkers of aan de kassa een exemplaar mee van de publieksfolder 'Doe de Brandtest!'. Dit thema staat centraal tijdens de Nationale Brandpreventieweek.

Brandtest
De lokale folderactie maakt deel uit van de nationale voorlichtingscampagne 'Brandtest' waarvan de brandweer medeafzender is. Deze massamediale campagne stelt het risico van brand door het onveilig gebruik van apparatuur en installaties in de woning centraal. Het doel van de folderactie is mensen daadwerkelijk actie te laten ondernemen door hen zelf te laten nagaan of de elektrische apparatuur in hun huis een verhoogd risico op brand geeft. Voor advies over hoe men preventief kan handelen, kan de folder en de interactieve site www.brandtest.nl ondersteuning bieden. Denk bijvoorbeeld aan de televisie op de kinderkamers.

Voorlichting naar klant
De informatie over brandbaarheid van elektrische apparaten kan door de verkoopmedewerkers meteen ingepast worden in hun voorlichting naar de klant. De winkels die deelnemen aan de folderactie ontvangen van de brandweer de cd-rom 'brandveilig ondernemen'. Met de informatie die hierop staat, kunnen winkeleigenaren onder meer de brandveiligheid van hun eigen pand bepalen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: A. van Asselt, medewerker preventie brandweer Ermelo Tel. 0341-567379 of 0341-553076.

www.brandweer-ermelo.net

Folders kunt u ophalen in het gemeentehuis, deze liggen in de folderrekken.