Time : 12:02:37 PM
Date : Thursday, October 27, 2005
Sender Name: skillsbelgium

Uitnodiging - conferentie debat van SkillsBelgium - 09.11.2005: Word kampioen in je beroep !

Word kampioen in je beroep !

Skills Belgium, het Belgisch Inrichtend Comité voor het deelnemen van België aan de Internationale Beroepenwedstrijd, organiseert een Conferentie-debat op woensdag 9 november a.s. van 13.30 u. tot 16.30 u. in het gebouw van de Confederatie Bouw (Lombardstraat 34-42 te 1000 Brussel).

Deze gebeurtenis zal bijgewoond worden door meerdere Belgische Ministers voor Opleiding en Onderwijs. Wij kunnen ook op de uitzonderlijke aanwezigheid rekenen van de Heer Tjerk Dusseldorp (Australië - Voorzitter van WorldSkills), van Mevrouw Marie-Thérèse Geffroy (Frankrijk - Ondervoorzitster voor de Strategische Zaken van WorldSkills) en van de Heer Klaas Roskam (Officiële Afgevaardigde van Skills Nederland).

Deze conferentie-debat zal ons de gelegenheid geven om de jonge Belgen eer te bewijzen, die op de Internationale Beroepenwedstrijd in juni ll. uitstekende resultaten bereikt hebben. Onze ploeg heeft inderdaad in de Finse Hoofdstad een gouden medaille bij de drukkers, een bronzen medaille bij de schrijnwerkers en vier excellentiemedailles behaald. Er zal ook een terugblik op de gebeurtenissen gepresenteerd worden, die de Belgische delegatie tot de internationale wedstrijd geleid hebben. De voltallige Belgische delegatie zal aanwezig zijn en iedereen zal zijn deelnemingsdiploma van de internationale competitie ontvangen.

De fundamentele doelstelling van SkillsBelgium is het herwaarderen van de technische en manuele beroepen, die nu in ons land met een schaarste aan arbeidskrachten te kampen hebben.

SkillsBelgium is het officiële Belgische lid van WorldSkills, het Inrichtend Comité van de Internationale Beroepenwedstijd, een internationale wedstrijd die sinds meer dan 40 jaar om de twee jaar georganiseerd wordt in één van de 41 deelnemende landen (Shizuoka Japan in 2007 en Calgary Kanada in 2009), en waarop 39 beroepen vertegenwoordigd zijn.

Voor bijkomende inlichtingen, kunt U contact opnemen met Jean-Marie Méan - Technisch Afgevaardigde
Jm.mean@skynet.be
0478/ 22.96.80

www.skillsbelgium.be
www.worldskills.com

URL: http://www.skillsbelgium.be http://www.worldskills.com
Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations:

Link to Press Release - FR Link to Press Release - NL